Den önskade femman

Björklöven har utökat intresseanmälningarna till de spelare ur den befintliga trupp man vill ha kvar. Som jag tidigare har skrivit var det Bedros som ringde till Johan Forsberg och Johan Svedberg för att meddela klubbens intresse till dem, men nu är det Peter Andersson som övertagit rollen som biträdande sportchef.

Spelarna Andersson ringt är Magnus Isaksson, Mattias Wennerberg och Johan Bergmark.

Hur ska man då tolka dessa intresseanmälningar? Jo, i princip som ett löfte till spelarna att de kommer att erbjudas kontrakt när den nye sportchefen dyker upp.
– Så tolkar i alla fall jag det. Och jag har lämnat ett löfte att vi ligger lågt tills vi har fått det, sa Johan Bergmarks agent Rolf Nilsson.

Visst känns det lite småkonstigt att det ges ut löften innan sportchefen dyker upp, men jag tycker ändå klubben gör rätt som visar dessa spelare att man vill ha dem. Annars riskerar man ju att tappa dem allihop utan att ens fått vara med i matchen.

…sen om sportchefen kanske inte samtycker med att just dessa ska vara kvar, ja, det blir i så fall en krångligare fråga. Och det finns ju inget som hindrar sportchefen från att lägga till ytterligare namn på listan över spelare man vill ha kvar.

Det är i alla fall från en säker källa bekräftat att det är dessa fem, och inga fler, Löven har meddelat sitt intresse till i dagsläget.

Hur ser då dessa spelare på en fortsättning? Vi tar dem en efter en.

Johan Bergmark:
– Björklöven kommer alltid att vara mitt förstaalternativ, det är ju med dom jag vill spela så det är ju kul. Men det måste ju börja hända nåt snart, det går ju inte att vänta hur länge som helst ändå, sa ’Berra’.

Mattias Wennerberg:
– De har uttryckt intresse att förlänga kontraktet, varken mer eller mindre, sa Wennerbergs agent Gunnar Svensson och kommenterade Wennerbergs syn på Löven:
– Nog kan han bli kvar i Löven. Men det är ingenting som är bestämt.

Magnus Isaksson:
– Jag vet inte. Det beror på om de får fram nåt snart, annars går det inte, sa Isaksson och svarade följande på frågan om Löven är hans förstaval:
– Jag trivs ju bra i stan och laget, så det står rätt bra till för Löven.

Räknar man bort denna femma samt de åtta spelare som redan har kontrakt över nästa säsong får vi följande spelare som riskerar kicken:

Thomas Sehlstedt
Daniel Wälitalo
Christopher Thörn
Karl-Johan Lundström
Mattias Hellström
Magnus Gästrin
Jonnie Karlsson
Linus Boström
Anton Edlund

Jag räknar med att Nils Andersson är tänkt för A-laget nästa säsong. Av de som riskerar kicken tycker jag i alla fall Jonnie Karlsson är värd en ny chans, även om det innebär att man måste höja hans lön. Linus Boström lär få nån typ av tryout/junior-kontrakt. Wälitalo trolig andremålis eftersom Siken inte är intresserad av en sådan roll. Resten tror jag ligger pyrt till.

Av de som kom in under säsongen (typ Petriläinen, Ström, Egener) räknar jag kallt med att ingen av dessa får nytt kontrakt.

7 kommentarer

  1. Anders

    ska man inte försöka kontraktera pasi?
    Han var ju en a de absolut bästa backarna sen han komme in i laget!
    Kolla upp!!

  2. arne

    Hellström måste bara vara kvar! Kanske en av Allsvenskans absolut bästa defensiva centrar!! Sen j.Karlsson billigt bra alternativ och M.Gästrin som ”brunkare” i 3:e 4:e linan…!?

  3. Fredde

    Varför inte, tycker det är synds att Jussi drar, Lövens bästa pp-back på länge. Sen vill jag gärna se att Jonnie också stannar. Skönt däremot att Gästrin verkar försvinna, han bidrar ingenting förutom bp. Gnällig som få också.

  4. Sara

    Tycker att dom ”fem” som nämns är det bästa vi har.Vill även slå ett slag för Tobias Forsberg i MODO. Tycker att han visat hos oss grymma takter..framför allt under Fagervalls styre..där han fick rätt omgivning och mycket istid.Utgående kontrakt i MODO..jagas av flera AS klubbar..men kommer säkert att välja Löven om storebror Johan stannar.

  5. Nils

    Tycker att dom ska satas på att få behålla Svedberg och Jonnie! Det är betydligt svårare att få tag på bra backar än forwards.
    Foppas och Berra tycker jag också ska stanna

  6. Daniel

    Ingen av Björklövens spelare lär vara het på spelarmarknaden med tanke på den usla säsongen så Löven kan nog vänta länge med kontraktsförslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.