Bekvämt

De som trodde att Piteå skulle kunna bjuda upp till motstånd mot Löven gick bet. Björklöven är helt enkelt för bra och kommer plocka många enkla hemmasegrar i år. Den tioende november kommer Asplöven på besök och det är väl då om nån gång det kan bli spännande.

I övrigt ligger Lövens stora dilemma att hålla igång tempot under matcherna när man möter lag som är så mycket sämre och hela tiden drar ned tempot. Jag snackade med såväl Waldehagen som Hellgren och Kingen om det efter den senaste matchen och de medgav att det är ett litet dilemma och betonade att mycket också handlar om kvalité på träningarna.

Nåväl. Bloggen var utsänd på innebandy i afton och kunde tyvärr inte se Piteåmatchen. Men Löven ska vara minst en klass bättre än Piteå och när norrbottningarna dessutom saknar Stralla – ja, då ska man helt enkelt inte kunna förlora.

Enligt kollega Johnsson som var på plats försökte i alla fall Piteå spela hockey och anfalla på ett annat sätt än Boden gjorde och det i sig är ju beundransvärt.
___

Teg har fått en bra start. Knapp förlust mot Asplöven blev storseger mot Clemens i afton. De som trodde Teg skulle bli ett bottenlag får nog omvärdera.

Kul för Mackan Lundberg att få hänga tre. I allsvenskan fick han sällan nyttja sitt rappa skott men i ettan lär det räcka till en hel del mål.
___

Man blir nästan förbryllad av att kika statistik på de allsvenska matcherna och ser vad mycket gamla björklöv som producerar i sina nya klubbar. Jon Palmebjörk hade två ass i ett Örebro som imponerar, Nils Andersson en i ett Växjö som gör likaså, Magnus Isaksson var med i protokollet från samma match. Christopher Thörn (!) spelade fram till Sundsvalls segermål med 30 sekunder kvar.

Jag hade förresten missat att Patrick Galbraith fick debutera för Leksand i går. Av 32 skott räddade han alla utom ett. Fin start för honom.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. MF

    Det är lurigt att hålla tempot uppe precis som du skriver. Som Leksandssupporter har jag fått se alldeles för många matcher mot lag som på papperet är mycket sämre än Leksand, men där de lyckats lura in laget i ett lägre tempo och spelat destruktivt. Det är svårt att ta tag i situationen och föra matcherna visar erfarenheten. Nu är det er tur att sitta i samma sits ett tag, så du kommer känna den frustrationen många gånger, tyvärr. Jag hoppar ni kommer upp i AS igen direkt, även om jag hoppas att våra lag inte möts förrän tidigast om två år förstås – när Löven också kommer upp i ES igen. 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.