Skön premiärseger

Björklöven tog den ack så viktiga första segern i den första matchen av årets allsvenska när man besegrade Bofors med 2-1. Skottstatistiken 27-25 (4-7, 8-10, 15-8) skvallrar om att Löven haft rätt god kontroll på matchen tills Bofors tryckte på för kvitteringsmål i slutet.

Positivt från premiärmatchen:
# Magnus Isaksson gör två mål i sin debut, något som kan vara ovärderligt för självförtroendet. Kan faktiskt, hur långsökt det än låter, vara positivt för de andra nyförvärven också som nu slipper viss press som att ’nyförvärven måste leverera’.
# Thomas ’Siken’ Sehlstedt stod för ännu en stabil insats och räddade 96,3 %. Enligt rapporterna var det hård Boforspress mot slutet men Siken stod pall.
# Ett power play-mål. I och för sig hade man sju chanser på sig, men ändå bra att få in en kasse i spelformen som är så viktig i hockey.

Från de andra matcherna noterar vi…
#…att Malmö (8-0 mot Oskarshamn) och Leksand (9-1 mot Troja/Ljungby) kommer pissa på en hel del lag i vinter. Gubbar som Jonas Höglund och Pelle Prestberg levererar direkt (två mål var) men kommer vara dubbelt så bra i kvalserien när det börjar gälla.
# …såväl Mora som Västerås kom undan med blotta förskräckelsen när de vände sina matcher i slutet. Jodå, Pär Arlbrandt som Löven så gärna ville ha gjorde två mål för Västerås i 4-3-segern mot Nybro.
# …AIK förlorade med hela 1-5 hemma mot Växjö inför 3790 åskådare. Vem blir förvånad om AIK blir ett fiasko? Självklart drar vi inte för stora växlar av en premiärmatchen men jag skulle inte bli förvånad om årets satsning slutar i fiasko.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.