Bloggen om bloggen

Allt om blogg.vk.se

Statistikverktyget

Av , , Bli först att kommentera 1

Uppdaterad: Nu fungerar statistiken som vanligt igen.

Hej!

Just nu fungerar inte verktyget för att visa statistiken för bloggar. Det beror på att google (som registrerar vår trafik) ändrat ett inloggningsförfarande som gör att vi inte kommer åt att hämta statistiken och visa den.

Vi kommer försöka få ordning på det så snart som möjligt.

Däremot så registreras all trafik fortfarande, så inga sidvisningar kommer ”tappas bort”.

Återkommer när det är fixat!

Bli först att kommentera

Driftstörning – nu åtgärdad

Av , , Bli först att kommentera 4

Sedan i torsdags har vi haft lite problem med cookiehanteringen på blogg.vk.se. Den berodde på en bugg hos vår driftsleverantör och yttrade sig bland annat i problem med inloggningen för vissa användare och att man kunnat klicka ”tumme upp” obegränsat antal gånger på blogginlägg.

Buggen ska nu vara åtgärdad och det ska fungera som vanligt.

Blog on!

Bli först att kommentera

Välkommen till nya blogg.vk.se

Av , , 5 kommentarer 88

Nu rullar VKs bloggportal på WordPress istället för vår gamla hemmasnickrade variant. Tanken är att detta ska innebära förbättringar säkerhet och stabilitet men framför allt ett bättre verktyg för våra bloggare. Hoppas alla ska trivas!

Som så ofta när man byter system så kan detta innebära en del barnsjukdomar. Till exempel så kan det upplevas lite tomt i de olika kategorierna/orterna i raderna på startsidan. Detta kommer att lösa sig själv när det skrivs nya inlägg i de bloggar som hör dit. Andra konstigheter? Hör av er på [email protected].

Happy blogging!

5 kommentarer

Datum för plattformsbyte

Av , , 3 kommentarer 11

Hej!

Vad vore ett stort projekt utan smärre förseningar? 

Nu har vi iallafall bestämt ett datum för bytet av plattform för bloggportalen här på vk.se.
Onsdag den 19e juni så är tanken att vi ska rulla på WordPress istället. Det kräver dock ett driftstopp från cirka klockan 21 på måndag den 17e till förmiddagen på onsdagen. Detta för att vi ska hinna exportera och importera alla inlägg och bilder som skrivits av bloggarna de senaste veckorna utan att det blir något glapp.

På tisdagen kommer temporära lösenord att mailas ut till alla er som bloggar här hos oss som ni sedan kan logga in med på onsdagen. Så än en gång, se gärna till att ni har en aktuell mailadress angiven på ert konto

Tack för förståelse och tålamod för eventuella fel och barnsjukdomar vid övergången!

Hör gärna av er på [email protected] med frågor och funderingar.

 

 

3 kommentarer

Snart dags för wordpress på blogg.vk.se

Av , , Bli först att kommentera 5

Hej alla!

Nu börjar det dra ihop sig för plattformsbytet här på blogg.vk.se (läs mer om bakgrunden här).

Vi håller som bäst på att få igång alla funktioner och se till att importen av alla era blogginlägg, bilder och kommentarer kommer över som de ska. Planen är att bytet ska vara gjort första veckan i juni, och vi kommer antagligen måsta stänga ner siten under 1-2 dagar för att vi inte ska tappa någon information under arbetet. Jag återkommer med närmare information om datum inom kort.

Ni som bloggar kommer behålla era användarnamn – men däremot kommer ni få nya, temporära lösenord (ni kan förstås ändra dessa själva efter ni loggat in första gången). Dessa kommer vi skicka ut per mail i samband med bytet, så se gärna till redan nu att ni har en korrekt och aktuell e-postadress till er angiven (fylls i genom att klicka på knappen ”Konto” uppe i mörkblå menyn när ni är inloggade). Tack på förhand!

Som vanligt, har ni frågor eller funderingar: kommentera här på bloggen eller maila [email protected]

Ha det bra så länge!

 

 

 

 

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Förändringar av Bloggportalen

Av , , 11 kommentarer 5

Hej allihopa!

Nu är det ganska stora förändringar på gång här på blogg.vk.se. Jag ska börja med att ge lite bakgrund:

Vi har haft bloggar på vk.se sen 2006, men verktyget vi använde då var allt annat än användarvänligt och designen undermålig, milt uttryckt. Dessutom var det inte fritt för alla att starta sin egen blogg, utan det var en lång process med intresseanmälan och manuell uppstart.

2009 bestämde vi oss därför att göra något bättre. Resultatet blev blogg.vk.se, den sida som du just nu är inne och läser på. Ett helt egenutvecklat verktyg som vi kunde styra och bygga ut exakt som vi ville ha det. Samtidigt öppnade vi möjligheterna för alla som ville att starta sin egen blogg och synas både här och på vk.se. Under åren har det skrivits ett par hundra tusen inlägg och ännu fler kommentarer. 

Tyvärr har vi inte riktigt haft tiden att underhålla och vidareutveckla bloggportalen lika mycket som vi hade velat, vilket gjort att ganska många av funktionerna och utseendet börjar kännas omoderna (fyra år är HISKELIGT lång tid i IT-världen ;)). Supporten för bloggarna har också blivit lidande, helt enkelt pga tidsbrist.

Bland annat därför har vi nu en plan för att byta plattform igen. Den här gången inte till någon egenutvecklad, utan till en beprövad, stadig, ständigt uppdaterad och välkänd – WordPress. Den motor som idag driver 10-15% av alla webbsidor på nätet, och som används av miljoner bloggare världen över dagligen.

Framför allt kommer detta bli ett stort steg framåt för våra bloggare. Ni kommer att få behålla er bloggadress, inlägg och kommentarer. Men ni kommer få ett betydligt vassare verktyg att jobba med när ni skriver. Och betydligt större frihet att anpassa er blogg, dess utseende och upplägg. 

Vi kommer att arbeta med detta under ett par månader framöver. Jag ska hålla er underrättade här i Bloggen om Bloggen. Skriv väldigt gärna till mig med åsikter, frågor och kommentarer – antingen här i kommentarsfältet eller på [email protected]

Tills vidare, blogga på! 🙂

 

11 kommentarer
Etiketter:

Spamskydd för kommentarer

Av , , 2 kommentarer 9

Som en del av er kanske har märkt så har det börjat komma in en del spam bland kommentarerna till era blogginlägg.

Ett nytt skydd är nu på plats och ska förhoppningsvis stoppa detta. Dyker det fortfarande upp nonsens-kommentarer, hör av er till mig: [email protected] 

2 kommentarer
Etiketter:

Planerat underhåll av bloggportalen – onsdag 4/7

Av , , Bli först att kommentera 1

Hej!

Onsdag 4/7 2012 genomför vi ett underhåll på bloggportalen och den kommer därför att vara otillgänglig mellan 08.00 och 12.00.

Förhoppningsvis ska detta inte ställa till med några problem. Skriv dock inga inlägg under denna tid eftersom risken är stor att dessa då kommer att försvinna.

Bli först att kommentera

Hantera kommentarer på Bloggportalen

Av , , 35 kommentarer 9

Nu släpper vi på all kontroll av kommentarer till er som bloggar! Här följer en kort guide till hur hanteringen går till:

 1. Kontrollera inkorgen för kommentarer. Antalet ny inlägg syns direkt i menyn.

2. Välj om kommentaren ska godkännas eller tas bort.

Godkänn
Ta bort

Här ser du även vem som skrivit kommentaren, till vilket av dina inlägg det gäller, vilken tid den skrevs, vilken e-postadress som är angiven samt vilken webbplats de uppgivit.

Obs! Om du tar en bort en kommentar är den borta för alltid. Det går icket att ångra!

3. Ta bort redan publicerade kommentarer.

Om du vill ta bort en publicerad kommentar börjar du med att logga in på ditt konto. Surfa sedan in på bloggen som vanligt och öppna ditt inlägg där den icket önskvärda kommentaren finns. Under själva kommentaren hittar du nu en enkel röd radera-knapp som du klickar på för att för evigt avlägsna eländet.

 

Det var allt! Om ni hittar något som inte fungerar eller har några andra frågor är det bara att kontakta oss via e-post ([email protected]) eller lämna en kommentar till detta inlägg.

Kom ihåg! Om du är inloggad som en användare på bloggportalen så godkänns din kommentar fortfarande direkt.

Lycka till med modererandet!

UPPDATERING, 2010-11-16

Efter lite feedback från er bloggare släpper vi nu en uppdatering. Under Kommentarer finns nu även möjlighet att se senast inkomna inlägg och dessutom går det att besvara dessa direkt.


Listan över senaste kommentarerna som redan är hanterade (dvs, godkända). Klicka på Besvara för att svara direkt.


Så här ser det ut när en kommentar besvaras.

35 kommentarer
Etiketter: , ,

Hantering av kommentarer på blogg.vk.se

Av , , 10 kommentarer 0

Hej!

Nu är det dags för en uppdatering av Bloggportalen. Här i dagarna kommer vi att släppa all hantering och moderering av kommentarer till er som bloggar hos oss.

Innan vi gör det tänkte vi om lite input från er. Har ni några speciella önskemål på hur det ska fungera? Är det nåt speciellt ni vill att vi ska tänka på?

Skriv gärna en kommentar till detta inlägg med synpunkter och funderingar. Det går även bra att skicka e-post till mig på [email protected] Eller så kan ni slå en signal till 090-15 10 48 så snackar vi över telefon.

Ungefär så här kommer kommentarshanteringen att se ut framöver.

10 kommentarer
Etiketter: , ,