Umeå igen

Jajja, då var den semestern slut. Som alla ledigheter var den för kort, hann inte mycket… eller kanske ändå. Fick färdigt bastun vid stugan till exempel, och använde den till och med! Fredriks lillasyster Anna (hon som fotograferar för er som läst bloggen tidigare) har varit hos oss hela veckan, fiskat, målat, bastat, grillat och fotat förstås.
Min syrra och hennes kille (Maria och Ulf alltså) samt lillkusin Emilia kom och grillade och hjälpte oss inviga bastun i tisdags, mycket trevligt! Badade gjorde vi som sig bör också.
Jag gillar att bada men är samtidigt värsta badkrukan för jag får kramp av kylan så grymt fort så det blir bara att snabbdoppa sig, och basta tycker jag egentligen är för varmt, men kombinationen blir perfekt.
Hade som vanligt sparat allt man verkligen måste göra till sista dagen, sen behagade det regna när vi skulle hänga upp näten ur baljan så vi fick stå på balkongen med det.
(För alla som ogillar nätfiske; det är lugnt, vi nätar inte ädelfisk eftersom det bara finns sik, abborre, gädda och siklöja i sjön.)
Vi fick klart den nya röken, så vi rökte all sik. Gott! (Vi brände upp den gamla röken förra året, andra gången i ordningen den brann, men nu har vi gjort längre rökgång så förhoppningsvis ska denna stå kvar).
Stöttade upp båthuset (det skulle varit gjort nåt åt det för ungefär femton år sen…) och röjde bort vassen närmast bryggan samt insåg att det nog är för sent att rädda den gamla träbåten (något som också skulle varit gjort för länge sen).
Åt mat från Thaimatsvagnen vid Hydro innan vi åkte, det kan jag rekommendera för alla som inte provat tidigare! Ruskigt gott. Iallafall den friterade kycklingen med ris, men resten är säkert gott det med.
Fick en fin harr i Båtsaforsen i Laisan i onsdags, 650 gram. Ingen var gladare för det än pappa, som har alla gånger vi fiskat tillsammans som jag inte fått nån fisk i minnet…
Så okej, vi hann väl göra lite iallafall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.