Äntligen ska också alla Västerbottningar fritt få välja vårdgivare

I torsdags debatterades vårdval i primärvården i riksdagen. Tyvärr hann inte ärendet beslutas formellt av riksdagen men det kommer att göras efter helgen. Jag är nöjd med denna reform vilken innebär att patienten själv ska få välja vårdcentral . Ett vårdvalssystem ska införas i hela landet, . Syftet är att öka patientens valfrihet oh underlätta för nya vårdgivare att etablera sig i primärvården. Detta är en reform som verkligen stärker patientens egenmakt. Vi västerbottningar kommer med denna reform att själv få välja vilken vårdcentral vi vill gå till i fortsättningen, Det innebär att möjligheterna förstärks för nya vårdgivare att starta upp även i vårt län. Vi vet alla hur det ser ut med väntetider inom primärvården. Med fler vårdgivare kommer tillgängligheten att öka och även kvalitén.
Återigen har regeringen tagit ett beslut som främjar individens rätt att själv bestämma.

2 kommentarer

  1. patient

    Maria hur ser receptet ut för Nordmalings kommun vad gäller fritt val? Hur har Du och folkpartiet tänkt? För nog har ni väl tänkt?

  2. Maria Lundqvist-Brömster

    Hej!

    Ja nog har fp tänkt och det har hela landstingsalliansen gjort vad gäller bl a Nordmalings vårdcentral. Jag är ju inte längre aktiv i landstinget men med detta förslag så öppnas möjligheter för vårdcentralen. Det bästa av allt är att patienten får göra ett aktivt val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.