Avståndet mellan blocken minskar

Mona Sahlin och socialdemokraterna har rasat med 2 %. Det skiljer endast 3,9 % mellan blocken. Alliansregeringens ansvarsfulla politik håller. Svenska folket känner trygghet med ledarskapet i en tid av finansiell oro. Är det någon gång som ett ledarskap prövas är det i tider av ekonomisk oro.
Energiuppgörelsen är en annan fråga där regeringen lyckats sätta ner foten.
Den röd-gröna oppositionen lär få ett tufft uppdrag framöver. De måste visa på ett enat ledarskap och det blir inte enkelt när de tre oppositionspartierna har så skilda uppfattningar inom så många viktiga områden.
Socialdemokraternas nye partisekreterare Ibrahim Baylan kommer att få ett tufft uppdrag , dels med att samla krafterna internt i partiet , men också att fram till valet ena oppositionen .

3 kommentarer

  1. En som aldrig röstat på fp

    När Mona inte gjorde så mycket så ökade (s) i mätningarna.

    Nu gör regeringen inget att stoppa lågkonjunkturen…

    Kanske det är sanningen…

    Regeringen har sålt smöret och tappat pengarna (sålt bolag, gett bort pengar till de rika och nu när de behövs så finns de inte… )

    De 100 miljarderna i skattesänkning i en HÖGKONJUNKTUR skulle ha behövts nu. Det ledde istället bara till inflation.

    Nu när pengarna skulle behövts så gör man inget!

    Det håller inte! Det kommer väljarna att se när varslen gnider inpå märgen!

  2. en som väljer det bättre alternativet

    Jag håller inte med signaturen ”en som aldrig röstat på fp”. jag tycker regeringen har tagit vettiga beslut under denna period av kris som vi befinner oss i. Anders Borg har verkligen gjort ett bra jobb och fortsätter att göra det.

    jag undrar vidare vars dessa siffror på den otroliga inflation som du skriver om går att finna?

    alliansregeringen må göra sina misstag men oppositionen är för mig inget tänkbart alternativ sedan deras politik samt åtgärder är orealistiska och snarare tyder på desperation.

  3. Jörgen

    Vad är det du menar med inflation? har vi verkligen lidit av så hög inflation under det borgerliga styret? Jag måste som gammal sosse trots allt medge att jag tycker att Anders Borg och borgarna gnetar på bra i den ekonomiska motvind som nu råder. Sverige är ett litet land som påverkas oerhört mycket av omvärlden, jag tror inte att ekonomin skulle se bättre ut med rött styre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.