Landstingets ekonomi är som en ’skiva som hakar upp sig’

Efter att ha arbetat inom landstingspolitiken i några perioder och under socialdemokratiskt styre så kan jag bara konstatera att historien upprepar sig. Återigen hotar skattehöjningar för att fylla de ’svarta hål’ som den rödgröna majoriteten under lång och trogen tjänst åstadkommit. Återigen kommer detta att resultera i att västerbottningarna får vänja sig med långa väntetider och personalens idoga arbete med att korta köer kommer att på nytt raseras! BB i Lycksele kommer åter ’på tapeten’ . Såväl akutkirurgi som BB i inlandet har utretts efter konstens alla regler för några år sedan. Vi kunde då konstatera att det inte på något sätt skulle bli vare sig en besparing, effektivisering eller högre kvalitet med att lägga ner välfungerande verksamhet vid Lycksele lasarett.
Däremot har Västerbottningarna inte på många år prövat att byta majoritet. Det är dags. Västerbottningarna behöver en ny regering i landstinget som värnar individen och dess behov. Det är dags att ge alliansen en chans!

2 kommentarer

  1. Isak

    Förlåt jag trodde att du menade
    Edward Riedls hackande, på Levi
    Bergström. Men hur har du tänkt
    dig att köerna skulle minska om
    man sänkte skatten i stället för att
    höja den?

  2. Maria Lundqvist-Brömster

    Tydligen har socialdemokrater i Västerbotten sagt att man inte ska höja skatten i landstinget enl vad jag kunnat läsa i tidningen . Däremot har socialdemokraterna i landstinget trots tidigare skattehöjningar inte kunnat långsiktigt säkra att vi västerbottningar ska få en vård i tid. Man arbetar traditionellt med skattehöjningar för att inför val kunna göra satsningar. Tyvärr så kommer underskotten igen efter ett år. Då vidtas kortsiktiga åtgärder som att stänga avdelningar vilket som du kanske förstår drabbar de patienter som köar. Socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister måste tänka nytt. Tyvärr har de inte visat någon vilja till detta. Alliansregeringen har tillfört pengar till kommuner och landsting. Dessutom kommer landstingen att tilldelas pengar om man kan korta köerna under 2009. Förra S-regeringen tillförde pengar till landstingen för att genomföra vårdgarantin . Tyvärr så gick dessa in i det svarta hålet och i mycket liten grad till det pengarna var ämnade för. Därför kommer landstingen att tilldelas en vårdmiljard först när man visat att man har kortat köerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.