Fler utbildningsplatser utlovas!

Härligt!

Alliansregeringen kommer att satsa nära 4,5 miljarder på att öka antalet utbildningsplatser i Sverige. Det innebär ca 23 000 platser per år. Precis vad vi behöver nu under den ekonomiska krisen. Det har skett en snabb försämring av arbetsmarknaden och Sverige har drabbats hårt. Alltså 23 000 nya platser av vilka 10 000 är platser inom den kommunala vuxenutbildningen , många inom yrkesvux.  Ytterligare 3000 platser får yrkeshögskolan. Till sist satsar regeringen på totalt 10 000 nya platser inom den högre utbildningen. Detta innebär att Umeå Universitet kommer att få ytterligare 300 platser!

Man kan inte vara annat än nöjd med denna satsning. Helt rätt i dessa tider!

 

En kommentar

  1. Icke läkare

    Har inget med ovanstående att göra utan endast en reaktion på er debattartikel i DN:

    Är det inte så att vi har läkarbrist överallt? Vad beror det på? Till största del för att landstingen har valt en lönepolicy som är helt tokig. Inte konstigt att läkare söker sig till bättre betalda arbetsgivare. Att det sen får en negativ konsekvens i form av dålig kontinuitet är väl knappast läkarens fel? Hade alla läkare som idag jobbar för bemanningföretag jobbat för en attraktiv AG istället där inte jantelagen får styra lönesättningen så är jag helt säkert på att bristen inte hade varit så akut.
    Det är som alltid när höglöneyrken diskuteras! Läkare är värd en betydligt högre lön än idag. En AT-lön som idag ligger på som sämst 23500 är helt sannslös och helst obetald övertid! Vem tror du utbildar sig 5,5 år + 1,5 år AT + 5 år ST och sen tackar och bugar när landstingen erbjuder dåliga löner och ännu sämre arbetsvilkor. Jag är förvånad att landstingen har några läkare kvar. Hoppas och tror att ett skifte sker snart i läkarfackets styrelse.
    Hoppas ni läkare som läser det här inser att ni är uppskattade och struntar i jantelagen och strävar efter bättre vilkor. Vi är många som är förvånade när vi hör vilka låga löner ni har och vilka arbetsförhållanden ni ställer upp på.
    Noterar att jag kommenterar grundlöner, d.v.s utan jour, OB, övertid och liknande. För det är inte intressant att veta vad lönen blir om man jobbar 60-70 timmar i veckan och kanske dessutom har en privatpraktik vid sidan om.
    Och till Birgitta, jag tycker du ska vara väldigt tydlig med att inte skylla på läkarna när det gäller dom problem som uppstår när man använder sig av hyrläkare. Nej, jag menar riktigt tydlig!!!
    Vidare tycker jag det är bedrövligt när jag inte förstår vad min läkare säger, så lösningen med massor av läkare från andra länder finner jag tvivelaktig. Jag vet många som aktivt väljer bort läkare med utländskt namn för att de är rädda att inte förstå vad de säger. Jag vill verkligen FÖRTYDLIGA att det är inga invandrarfientliga tankar utan rent praktiska. Jag vill kunna förstå vad min tandläkare/läkare säger!
    Problematiken i Sveg tror jag inte man löser med de lösningar du presenterar. En lösning som jag tror på är hyrläkare fast som knyts lite längre perioder, för att få lite bättre kontinuitet, med förslagsvis mycket högre lön och eventuellt andra förmåner. Men vill du inte bo i Sveg så vill du inte oavsett lön och förmåner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.