Gör det omöjliga möjligt!

Jag har idag varit hos Synskadades riksförbund(SRF) i Stockholm och där fått information om den kampanj som man startar i hela landet just idag. Förbundet vill ha en flexiblare personlig service och hemtjänst . Man vill också att ledsagarservicen ska vara kostnadsfri för den synskadade. Även om man har en synskada så har man rätten att leva ett "spontant" liv. Som det är idag kan man få vänta upp till två veckor på ledsagare. Tänk er själva om man vill bjuda hem lite folk på middag och ska göra inköp, eller om man vill göra något med sina barn och har behov av ledsagare. Tänka till var verkligen något som vi fick göra idag . Bara för att nämna något så gick vi med bindel och ledsagare ut för att hämta förmiddagsfika, med vitkäpp och allt. Vi fick med bindel för ögonen fundera över just hur man skulle agera om man hade en synskada och kom på att man ville ha gäster eller vad gör man med den post som ramlar ner i brevlådan? Just nu har man skickat ut en enkät till alla kommuner för att just fråga upp kring hemtjänst och ledsagarservice.

Min förhoppning är att kommunerna i Västerbotten har hörsammat detta. Hur har vi det i våra kommuner? Ni med erfarenhet av just ledsagarservice hör av er och berätta hur det fungerar hos er!

2 kommentarer

  1. Kicki Axengrip

    Vilken nyttig erfarenhet! Jag hoppas att nu att synskadade ska få hjälp att göra det möjliga möjligt 🙂 Det är ju inte en person som är handikappad utan det är övriga samhället som skapar handikappen…

    Jag önskar lycka till och sänder en bön till högre makter.
    /Kicki

  2. Maria Lundqvist-Brömster

    Kul att få din respons. Jag kan bara hålla med dig. Här måste politiken jobba på alla fronter, nationellt, regionalt och lokalt i våra kommuner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.