Sunne, liberala kvinnor och riksmötets öppnande!

Efter ett dygn i Sunne med besök på daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning, träffar med personal som arbetar med personalig assistans samt med handikapprådet och ett kvällsmöte med allmänheten ,så kände jag mig glad , fylld av energi för att fortsätta lyfta handikappfrågorna med intensitet!

Väl hemkommen så var det dags för liberala kvinnors konferens i Umeå" Var e brudarna". Ett 50-tal personer dök upp och lyssnade på intressanta föredrag samt personliga erfarenheter av att vara kvinna i politiken, härskartekniker mm. Tänk vad vi kvinnor har mycket att ge. Vi behövs minsann i de beslutande församlingarna!

Så igår var det dags för riksdagens högtidliga öppnande. Statsminister Fredrik Reinfeldt presenterade regeringsförklaringen och till min stora glädje fick vi ta del av följande: "Vi vill att Sverige ska vara ett bra land för våra äldre. Ett flertal reformer har därför genomförts för att förbättra stödet till äldre i Sverige. Bostadstilläggen har förstärkts, satsningar har gjorts för att stärka kvaliteten i äldreomsorgen och för att fler äldre ska få tillgång till ett anpassat boende."

Igår kom ytterligare ett besked, nämligen att skatten ska sänkas totalt med 3,5 miljarder kronor per år från 2010 för pensionärerna.

Den allmänna motionstiden pågår nu fram till den 6 oktober. Ni kanske har några förslag på motioner. Skriv till mig och berätta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.