Fullt ös!

Idag har jag träffat nationella hjälplinjen. Dit kan du ringa om du behöver prata med någon eller om ,man som anhörig är orolig . Vilket fantastiskt arbete som man bedriver. Därefter mötte jag upp med riksförbundet för trafik och polioskadade. Vi diskuterade situationen för deras målgrupp vad gäller tillgänglighet till rehabilitering, försäkringskassans handläggning av deras problematik. Känner en oro för gruppen med kognitiva funktionsnedsättningar. Det finns en stor okunskap hos myndigheter kring denna grupps behov. Jag har dock fått klart för mig att kaassan kommer att kompetenshöja sina handläggare för att skapa mer flexibilitet och ett bättre bemötande. Jag måste försöka lita på det. Kontakten med handikapporganisationerna är ovärderlig. Vi sitter i riksdagen och lagstiftar och förutsätter att lagar följs men verkligheten ser annorlunda ut.

Nu håller jag på med motionsskrivande. Tar gärna emot förslag på motioner. Hör av er!

 

 

 

2 kommentarer

  1. Leif Fransson

    Maria är en jättefin person.Jag har träffat henne personligen. Du ställer upp för de som har de sämst i samhället. Men de sammantagnas borgliga samhällssyn är inte solidariskt.
    Jag beklagar.
    De svaga i samhället har inte mycket att hämta där. Satsa på dig själv.Hur mycket har vi hört av detta.Detta borde du veta.De svagaste i samhället har har ingenting att satsa.Maria du har allt välstånd i världen.Vad har du att säga till dessa människor?

  2. Maria Lundqvist-Brömster

    Hej Leif !Tack för dina vänliga och tankvärda ord. Som svar på din fråga kan jag bara säga att det är det som driver mig i politiken. De sociala frågorna, att se till varje människas egna unika behov. Jag är socialliberal och det är jag stolt över. Det är min politiska utmaning att lyfta de handikappolitiska frågorna, att det inte bara blir en massa fina ord utan även handling. Tack än en gång för ditt mejl. Jag önskar dig en trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.