Vad vill Socialdemokraterna när det gäller FRA?

Just nu pågår debatten kring FRA i kammaren. Oppositionen har lagt en motion där man säger nej till det tilläggsförslag som nu debatteras . Man hänvisar till att man vill ha en parlamentarisk utredning. I de tilläggspunkter som idag diskuteras har regeringen till fullo tillmötesgått den kritik som tidigare funnits till den FRA-lag som togs i kammaren i juni 2008. Det alternativ som nu oppositionen väljer är att säga nej till dessa tillägg vilket skulle innebära att dessa förstärkningar kring integritetsfrågan helt skulle falla. Det är lätt att i opposition hänvisa till en parlamentarisk utredning , men vilka direktiv vill Socialdemokraterna ge till denna utredning.? Vad vill man utreda? Vad är rätt?

Det är oansvarigt att lägga ett förslag och samtidigt inte kunna argumentera för vad man vill med en parlamentarisk utredning. Vi får inte glömma att det faktiskt var den förra socialdemokratiska regeringen som tog ett initiativ till ett lagförslag.

Jag blir förvånad om Mona Sahlin och company överhuvudtaget skulle riva upp denna lag vid ett ev majoritetsskifte vid nästkommande val.

Regeringen har tagit till sig den kritik som riktades mot den lag som togs förra sommaren. Alla ändringsförslag som vi kritiker krävde är nu tillgodosedda. Det oppositionen säger är riv upp och gör om! Men hur ? Det vill man inte säga. Det innebär att oppositionen istället för en lagreglering helt enkelt vill ha en oreglerad signalspaning. Är det ansvarsfull politik?

En kommentar

  1. leif

    Har inte mycket över för Mona men inte ens hon kan vara så idiotisk att hon låter något så dumt som FRA vara kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.