Vilken dag igen!

Härligt , regeringen har idag utsett vår Cecilia Malmström till ny EU-kommissionär. Det är bara till att gratulera Cecilia och Sverige för ett så fantastiskt bra val! Hon är den mest kompetenta med sin erfarenhet och sin kompetens!  Härligt med en sann liberal på den posten!

Etiketter:

13 kommentarer

  1. Oscar

    Marina – jag ser det som en katastrof att från Sverige föreslå en representant från ett parti som har en misstänkt sexualförbrytare i sina led!

    Europas syn på Sverige är att vi är ”sexuellt lössläppta” och nu ”göder” alliansen dessa tankar med sitt förslag – på kommissionär till EU parlamentet – det kommer nog att skrattas en hel del i korridorerna på EU.

    Hoppas att du tänker om!

  2. Sven

    Du säger att hon är kompetent på vilka grunder?

    Det skulle vara intressant om du på din blogg utvecklade hur man man mäter om en politiker är kompetent – mäts man i antal inlägg i riksdagen (kommun – landsting) – närvaro i riksdagen (KL) – antal motioner – bloggsvar – antal gratismiddagar eller hur är måttstocken på en kompetent politiker?

    Skulle man kunna använda dessa ”mätinstrument” som underlag till lönesättningen – en metod som används på nästan alla andra arbetsplatser?

    Utveckla ditt resonemang – om hur en ”kompetent” politiker mäts!

    Hoppas du svarar för en gångs skull!

  3. Jenny

    om man anser att en person är kompetent inom politiken precis som på andra områden anser jag ofta är ganska individuellt. att mäta kompetens i exempelvis antal motioner osv tror jag inte är tillräckligt. visst, det visar att politikern i fråga är aktiv men kompetens har för mig mer med kunskap att göra, att den person som innehar posten av exempelvis EU.kommisionär faktiskt har kunskaper om hur EU fungerar och som kan sitt partis ståndpunkter och för dem vidare på det europeiska planet.

    och oskar, seriöst, tror du verkligen inte att det finns rötägg i alla partier? ge upp

  4. jenny

    förresten, signaturen oscar; ditt främsta argument att cecilia inte ska vara kommisionär är alltså för att FP skulle ha en misstänkt sexualförbrytare i sitt parti? Får jag fråga på vilken basis du väljer din politiska tillhörighet i såfall? ditt argument håller ju inte…

  5. Maria Lundqvist-Brömster

    Svar till Oscar (2009-11-17 19:49)
    Män som köper sex finns tyvärr överallt. Folkpartiet och liberala kvinnor driver intensivt en skärpt sexköpslag. Det är bara att beklaga att det finns män som köper sex och utnyttjar kvinnor och deras kroppar. Folkpartiets ledning tog tag i det fall som du refererar till omgående och personen ifråga har inte längre något uppdrag i fp. Men vad har detta att göra med Cecila Malmström vår nya kommissionär? Jag har förstått att oppositionen också tycker att Cecilia Malmström är ett bra val för detta viktiga uppdrag.

  6. Maria Lundqvist-Brömster

    Svar till Sven (2009-11-18 11:12)
    Cecilia Malmström är en kompetent politiker. Hon har mångårig erfarenhet av Europafrågor eftersom hon suttit i europaparlamentet. Hon har bl a jobbat med mänskliga rättigheter, gränsöverskridande brottslighet. Hon har dessutom gedigna språkkunskaper.Det är inte helt fel när hon ska vara kommissionär! Hon har under denna period varit EU-minister och har under nuvarande ordförandeskap ett mycket stort ansvar.

  7. Sven

    Maria det du svarar är fortfarande bara ditt tyckande om en partikollega men ingen objektiv syn på Cecila.

    Man skall bara ha betalt för det som kan mätas och dokumenteras så är det på arbetsmarknaden ”rövslickeri” förekommer idag – mest inom politiken – det är dags att avskaffa den ordningen – eller har du annan åsikt?

  8. Jörgen

    Sven, trots min socialdemokratiska tillhörighet tycker jag att Cecilia var ett utmärkt val. Jag skulle vilja att du ger ett förslag på hur man ska kunna lönsätta politikers arbete genom någon form av mätning. I och med att du vill avskaffa den rådande ordningen bör du ju även kunna komma med ett alternativ – låt höra

  9. Sven

    Jörgen något färdigt ”mätsytem” finns nog inte men ett mycket starkare personvalsinslag lika det som finns i Finland skulle ge en bredare subjektiv syn på politikernas arbete – en så bred subjektivtet att man skulle kunna kalla det ”objektivt”.

    Ni inom S har era arbetarkommuner – allianspartierna har sina nomineringsmöten alla dessa instutioner är bara till för innebördes beundran och utfaller i ett antal listor med namn på ”frälsta” som vi har att rösta på – jag vet att man kan kryssa för namn – ett väldigt trubbigt instrument!

  10. Johannes Forsblom

    Läskig kvinna på fel plats.

    Cecilia Malmström är en kvinna utan respekt för olikheter. Trots att hon talar varmt om frihet och mångfald.

    Som riksdagskvinna deltog hon i pride-paraden i Riga och uttalade sig kränkande om landets lagar och katolska kultur.

    Tänk om politiker från Polen skulle marchera i en anti-abort parad i Stockholm och kräva att vi ska ändra vår abortlagstiftning. Det skulle bli ett jäkla ramaskri.

    Skönt att slippa se henne i Sverige men jag är orolig för att hon får ett ökat inflytande som kommissionär.

  11. Jenny

    sven, ja förstår hur du menar och kan hålla med om att finlands system har sina fördelar. när vem som helst kan välja att kampanja blir det mindre fokus på parti och mer på person, kanske skulle det även kunna tyckas bli mer folkligt förankrat, något välpassande i en demokrati förstås.
    rädsla kan ju dock finnas att det blir populistisk och ett jippo, trots att detta inte skett i finland. eller att det blir den egna plånboken som styr kampanjen och att det på så vis blir de med mest pengar som syns mest, likt usa. vad tror du?

  12. Sven

    Jenny, jag tror inte det blir som USA utan vi väljare kommer att följa politikernas arbete på ett bättre sätt och inte ”fastna” i de olika partiernas listor som idag domineras av ”inbördes beundran klubbarna”.

    Gå på ett kommunfullmäktigemöte (sista måndagen varje månad) och se på dessa politiker från olika partier – jag har gjort det och blev chockad vad som sägs på dessa möten.

    Där finns ”välskräddade” hr KD – ”fina frun” FP. -”bullerkusen” S – ”övervintrande rödvinsvänstern” RP -”halvan” M och en del andra ”figurer” – ett besök är att rekomendera.

  13. jenny

    jag är från en mindre kommun där samma politiker om och om igen är i rampljuset. det finns inget nytänkande överhuvudtaget och jag tror att det lätt blir så, att de blir förblindade i sina egna partier och i deras åsikter vilket är synd. sedan finns det då inget utbyte utan det är en ständig återvinning av gamla politiker.

    jag ska absolut kika in på ett kommunfullmäktige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.