Hushållsnära tjänster – ett lyft!

11 000 nya "vita" jobb med hushållsnära tjänster. Fler och fler barnfamiljer anlitar hjälp. Även pensionärer! Fler kvinnliga företagare har det också blivit! Och detta vill den röd-gröna oppositionen ta bort! Man slutar aldrig att förvånas!

6 kommentarer

  1. lillemor

    Det är höginkomsttagare som i första hand utnyttjat avdraget för hushållsnära tjänster. Avdrag som genom att andra skattebetalare står för fiolerna i praktiken är bidrag från svenska folket. Tycker faktiskt att de har råd att betala sina tjänster utan att vi ska subventionera detta .Lillemor

  2. Gullan

    Tycker också att detta är en tjänst som den högavlönade drar nytta av! Som pensionär med en pension på lite över 7000 ef.skatt får man vända på kronorna och städa själv,trots reumatism och artros som är smärtsam! Ska jag ha hemtjänst med städhjälp kan jag tala om att det blir sk veckostädning med ett snabbt race med dammsugaren! Skattepengarna på hushållsnära tjänster borde ges till hemtjänsten så att mer personal får arbete där och så att de får mer tid till de som behöver deras hjälp!Min högsta önskan är att Alliansen med det nya ”arbetarpartiet”försvinner vid höstens val! Rättvisa är först!

  3. D.M

    A.A: Vi har ett ganska stort hus med många fönster och varit sjukliga bägge två. Ingen av oss har haft förmågan att kunna putsa fönstren på många år. Vi är på inget sätt några höginkomsttagare utan det är sjukpension som gäller för den ena och en lön på 17800/ mån för den andre. Om inte denna fantastiska möjlighet med rotavdrag kommit så hade vi inte kunnat leja bort fönsterputsningen. Vi prioriterde bort andra saker som ger livskvalite för att kunna göra detta. för rena fönster är ochså livskvalite.
    Så jag hävdar bestämt att dessa tjänster gäller för alla och inte bara jetsetarna.

  4. marial lundqvist-brömster

    Ja och dessutom kommer 75% av de som idag jobbar inom hushållsnära tjänster direkt från en tillvaro med arbetslöshet! Så visst är det en bra reform. Vad vill S egentligen? Sett att några sossar börjar tveka till att ta bort reformen. Men vad vill S egentligen?

  5. Bertil

    Men snälla Maria, inse! varför skapar man jobb enbart för att det gynnar en överklass.
    Finns inget som säger att 11000 jobb skapats. Detta är ihopslaget med ROT vilket ger jobben.
    Almega är den undersökning du går efter, Men den är inte neutral. SCB har en helt annan bild.
    Jobb kan skapas utan att man låter subventioner för överklass vara ledstjärnan.
    Inse eran politik är sjuk, Detta när välbärgade får alla allmosor. Medan ni starffar de sämst ställda.
    Ja t.o.m a-kasseavgiften gör ni så den slår hårdast mot de som tjänar minst och har högst arbetslöshet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.