Mer kvinnor i kommunala bolagsstyrelser!

Återigen rapporterar media om den skrämmande sneda könsfördelningen i kommunala bolagsstyrelser. Enligt SVT:s undersökning är det 32 kommuner som helt saknar kvinnor i sina kommunala bolagsstyrelser och det är de politiska partierna som bär ansvaret. TIdigare har man skyllt på att kvinnor tackat nej till dessa uppdrag men så är inte fallet. Det man funnit är att de kvinnliga politikerna inte blivit tillfrågade.

Nu får det vara nog! Liberala kvinnor förutsätter att vårt eget Folkparti nu tar krafttag för jämställdheten i kommunerna och ser till att gå i spetsen för kvinnors inflytande i kommunernas bolagsstyrelser. Partierna måste sopa rent framför egen dörr. innan vi kritiserar mansväldet i näringslivet måste vi sätta ner foten i de politiska partierna. Mansdominerade bolagsstyrelser är i stort behov av kvinnligt politiskt ledarskap! Liberala kvinnor uppmanar partierna att ta sitt ansvar inför kommande val och nomineringar!

5 kommentarer

  1. Rosie Rothstein

    Det har av tradition ansetts ”finare” att vara ledamot i en kommunal bolagsstyrelse. Dessutom har de kommunala bolagen hand om sk ”hårda frågor”. Modell asfalt och renhållning och boende. Dags att lämna det synsättet, asfalt, renhållning och boendefrågor är för både kvinnor och män!

  2. Lisbet Olofsson

    Jag måste bara få fråga. Kommer ROT avdraget att vara kvar? Jag har en halv källare som måste läggas om eftersom den skulle göra det före jul. Tyvärr gick min make och tvärdog så nu måste jag åtgärda detta på något sätt. Jag har inte alltför mycket pengar heller så min fråga blir; Kommer ROTAVDRAGET ATT BLI KVAR. Snälla, eftersom det är svårt att hitta era bloggar vill jag gärna att du lämnar beskedet i min blogg. Tackar på förhand eftersom jag vet att ni är strängt upptagna i dessa valtider.

  3. Lisbet Olofsson

    2009-07-01 valdes 200 kvinnor ut för att gå regeringens skräddarsydda styrelseutbildning

    För alla, som har sagt att det inte finns kompetenta kvinnor för styrelseuppdrag, är det bara att visa listan på dessa 200 kvinnor (Almi företagspartner) som snart är fullfjädrade styrelsemedlemmar. Men det räcker inte med att ha fått tillfället att utbilda sig, intresserat sig mer, veta vilka befogenheter och det ansvar som vilar på ens axlar utan man måste även bli nominerad.

  4. Bertil

    Undrar om de skulle fika efter bidrag, avdrag som övriga högerkramare gör även om en styrelse skulle bestå av Kvinnor ,
    Herregud vilka RUT-avdrag de skulle hitta på.
    Och om de gapade och skrek skulle de väl begära RYT-avdrag.
    Ja se bara på Maud O hon får skäll för sin inkompetens därför har hon lämnat förslag om Woff-avdrag.

    Maria Brömster hon försvarar RUT-avdragen så med näbbar och klor så hon glömde ta med sig sannigen, och lämnade den hemma, bara inte nån städar bort den för henne.
    Läs detta:
    http://www.aftonbladet.se/debatt/article6952568.ab

  5. Bertil

    Svar till Lisbet Olofsson, Om borgarna vinner valet vilket gud förbjude.
    Ja då lär alla slags allmosor som kan ges till välbeställda finnas kvar.

    ROT lär man ha kvar och man gör allt för att manipulera och få till siffror för att även RUT-avdraget ska kunna myglas fram som om det ginge i vinst man slog ju ihop det med ROT för att man skulle fila till myglet inom RUT.
    Men med Sosseregim så försvinner RUT.

    ROT tas bort då konjukturen vänder upp.
    Beställ för renovering nu då hinner du nyttja avdraget.

    Tips: Rösta aldrig på alliansen,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.