Krafttag måste tas kring skolan i Nordmaling!

Har tagit del av Skolverkets rapport och kan inte annat än beklaga sitautionen. Den är minst sagt akut. . Det känns mycket bra att skolan nu ska utreda detta. Vad är det egentligen som gör att det ser ut som det gör?Skolverket konstaterar att vi har en hög lärartäthet, det finnns dock en del att önska kring målstyrning och lrektorsrolen enligt skolverket.  Min undran är hur eleverna med utgångpunkt från denna så tråkiga rapport kommer att klara starten på gymnasiet och hur man förbereder elverna inför detta. Det kommer ju dessutom en ny gymnasiereforn hösten 2011 som har fokus på kunskap och kvalitet. Personlig utveckling, aktivt deltagande i samhälls-och arbetsliv , fortsatta studier och livslångt lärande är vad det handlar om.  Har politiker  och personal inom skolan i Nordmaling tagit del av de nyckelkompetenser för livslångt lärande som tagits av EU? Om inte så är det nog dags att göra det

4 kommentarer

  1. jenny

    Ja det var ingen rolig läsning. Tänka sig att samma problem inte existerade när jag gick på högstadiet, eller åtminstone inte i samma utsträckning…hm…vad kan det bero på? =)

    Jag tror att det krävs ett bra ledarskap, skolan är ju inte bara lärarnas utan även elevernas arbetsplats. Bra kommunikation och information måste existera mellan alla led i organisationen. Det krävs säkert mycket mer också, det är verkligen en svår situation.

    Kanske kan man ta en återblick och se hur man hanterade skolan då eleverna faktiskt hade relativt bra betyg, kanske man kan lära sig något?

  2. Helena von Schantz

    Ledarskapet är väldigt viktigt. Att man vet vart man är på väg likaså. Annat värt att kolla är om lärarna är behöriga, undervisar där de är behöriga, hur det står till med elevdemokrati och elevunderlag.

  3. Bertil

    Problemen började redan första ggn Borgarna kom i
    Makt -76, Då införde man lärarlösa lektioner drog in statsbidragen helt -81 för skolbyggen, man skapade större klasser.
    Före valet-76 hade de krävt mindre klasser,bl.a.
    Så vad vänta.
    Välfärdsnedrustnigen började så fort Borgarna kom i makt första ggn.
    Så illa är det. Källa : Den svarta boken.

  4. Maria Lundqvist-Brömster

    Till Bertil vill jag bara säga: inte var det borgarna som införde ”flumskolan”. Du får nog läsa på historien lite bättre. Du har ett vänsterparti som vare sig vill ge eleverna läxor eller betyg. De ingår nu i den röd-gröna oppositionen. Jag bävar , tänk Lars Ohly som utbildningsministe! Men väljarna är klokare än så.

    Maria Lundqvist-Brömster riksdagsledamot FP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.