Tack Samhall i Umeå!

 Jag har haft en mycket givande dag på Samhall i Umeå idag. Ett stort tack ! Det känns så roligt och mycket tillfredsställande att se att näringslivet på olika sätt köper tjänster av Samhall. Samhall jobbar utåtriktat genom att erbjuda tjänster och bemanning ,allt från städ till fastighetsskötsel. Efter en mer teoretisk genomgång av Samhall gjorde vi ett besök på Strömpilen där Samhall dels har uppdrag hos ICA MAXI men också sköter utomhustjänster. Fick ett intressant möte med fastighetsägaren som tydligt uttryckte att man var nöjd med Samhalls tjänster. Så kul!  Samhall är att räkna med- Samhall har kompetens- Samhall ser medarbetaren! Samhall skapar möjligheter för personer med någon form av funktionsnedsättning, personer med enorma resurser.Vad mer kan man önska. 

Återigen stort tack !

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Tyckare

    Klart att det är bra. Synd bara att de har anställningsstopp och att det ska vara så krångligt att ta sig därifrån, som jag har upplevt det. In med mer anställningstimmar för fler människor på Samhall. De sysselsätter ju åtminstone människor!

  2. Anki Hammar

    Mycket bra att du har varit på besök i Umeå och insett vikten av Samhall. Tänk om det hade varit lite mer aktivitet från dig och övriga politiker för 10 år sedan när nedläggningen av Samhall i Nordmaling var aktuell. Då hade vi kanske varit kvar och våra arbetshandikappade och funktionshindrade hade haft en meningsfull sysselsättning även här. Men icke det, istället fick de börja pendla in till stan, hur lätt är det för dessa människor. Men än en gång tack för att du har insett vikten av företaget och kanske kämpar på regeringsnivå för att Samhall ska finnas kvar i hela Sverige.

  3. Anders Öhlund

    Verkligen roligt att du uppskattade besöket, Maria! Till Anki Hammar vill jag bara nämna att Samhall fortfarande finns i Nordmaling. Vi har uppdrag från Folktandvården och Hälsocentralen, vilket är en bra illustration till hur Samhall fungerar idag. I allt större utsträckning jobbar våra medarbetare ute i samhället i stället för i egna lokaler. Det gynnar deras utveckling och möjligheterna att gå till ett arbete utanför Samhall, och det bidrar till mångfald och motverkar fördomar.

  4. Anki Hammar

    Till Anders Öhlund vill jag säga att jag vet att ni har verksamhet här, och det är jättebra men det är bara ett fåtal. Det finns många fler som hade kunnat ha en vettig sysselsättning på orten om företaget funnits kvar. Jag arbetade själv på Samhall som direktanställd kontorist och följde med till Umeå där jag arbetade i några år som kvalitetssamordnare, så jag tror jag vet vad jag talar om.
    Ha en trevlig sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.