Återigen är HVB-hemmet ATLAS ”på tapeten”!

Jag kan till min stora förtvivlan återigen ta del av rapporter kring HVB-hemmet för ensamkommande flyktingbarn i Nordmaling och konstatera att det fortfarande råder stora brister! Detta är långt ifrån tillfredsställande. I första hand drabbas de ungdomar som bor på hemmet. Ungdomar som har tillräckligt "i bagaget" sedan tidigare. Men också personalen verkar må långt ifrån bra. Om inte personalen mår bra mår inte heller ungdomarna bra.

Jag har tålmodigt väntat på att något ska hända kring detta boende, att strukturer ska byggas upp som främjar ungdomarnas psykiska hälsa. Tyvärr verkar det dröja! I VK kan vi idag läsa om att man anser från kommunrevisionens sida att ATLAS rent organisatoriskt ska ligga under socialnämnden. Det har jag tyckt länge . Det är ju självklart att HVB-hemmet ska ligga under socialnämnden och inget annat!

Nu är det dags att gå från ord till handling, att se till att det blir ett boende som främjar en god utveckling för de ungdomar som bor där och att personalen får arbetsro!

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Jag har kört min nybesiktade och godkända bruksbil över ett av Umeå kommuns farthinder. Jag har bild på bilens skador, på farthindret och hur hög min bruksbil är. Har även bilder på skadorna som uppkommit och som blir värre när jag kör med bilen.

    Det är så självklart att jag fått skador på bilen men detta vill inte tjänstemannen på Umeå kommun
    kännas vid.
    Om de hade viljan, är seviceminded så skulle de HJÄLPA mig att skriva min anmälan så jag får ersättning. Det här är den stora skillnaden på att driva företag och jobba som anställd.
    Ska det verkligen gå till så hä? Se inlägg hos mig.

  2. Bertil

    Ni för ju en politik nationellt som gpår ut på att sjuka, arbetslöösa ska må dåligt.
    Bland unga ökar frustrationen de blir allt mer sjuka skuldsatta.
    Ändå så det enda ni gör är skattesänkningar som gynnar välbeställda.
    Sedan ska ni låtsas vara empatiska men så fort ni lämnar folk i utsatt ställning så hånflinar ni åt dem. Eller applåderar i riksdagen när sjukförsäkringslagen klubbades.
    Kolla blicken på Reinfeldt, Littorin, Husmark, Axen, Riviere,
    Man får mardrömmar för mindre.
    Skattesänkningar är det enda ni tänker på, och allt ska lösas med ännu mer skattesänknigar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.