Våldtäkterna har ökat i länet och i Umeå! Vi måste agera och reagera!

Varje år dödas nära 20 kvinnor i Sverige av en närstående. Omkring 50 kvinnor våldtas dagligen i vårt land.

En våldtäkt i veckan kunde vi läsa i VK för några dagar sedan. Men få anmälnngar leder till fällande domar.  Jag känner avsky och frustration. Att inte ens få känna sig trygg i sitt eget hem!

Regeringen har satsat drygt 900 mkr på kampen mot kvinnovåldet. En nationell handlingsplan mot mäns våld mot kvinnor har antagits.

Liberala kvinnor vill: tillsätta en haverikommission varje gång en kvinna mördas av en närstående.

Införa kommunarrest och fotboja för män som misshandlar.

Införa en nationell granskningskommission för att förbättra hantering av våldtäktsmål och utöka satsningen på skyddat boende för tjejer och killar som lever under hedersförtryck.

 

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Leifl

    En sak som ofta förvånar mig är när det kommer fram att en mördad kvinna varit misshandlad av sin man i flera år. Flera år och människan är kvar vid hans sida. Finns säkert någon bra förklaring men här ligger även en del av orsaken.

  2. marial lundqvist-brömster

    Visst kan det vara så att kvinnan inte orkar bryta , det är inte alls ovanligt. Har man levt under ett förtryck och varit utsatt för såväl psykisk som fysisk terror så är det inte så lätt att bryta, inte så lätt att våga. Därför är det så viktigt att omgivningen bryr sig, kan läsa signaler , för att inte tala om hälso och sjukvården. Viktigt att vården ställer de rätta frågorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.