Nu får det vara nog!

Såg uppdrag granskning igår kväll och blev så upprörd över den inkompetens som fanns såväl hos politiker som tjänstemän,  i detta fall i Marks kommun.

Återigen får vi ta del av den bristande kompetens som finns inom samhällsvården för barn och unga. I detta fall brister socialtjänsten totalt med att tillgodose placerade barns rättigheter. Socialstyrelsen har riktat stark kritik i detta specicfika ärende men också mot deras handläggning av barn och unga överlag. 

Vi pratar vitt och brett om FN:s barnkonvention och barns rättigheter men vad är detta värt när man hanterar små barnpå det sätt som Marks kommun gjort. Det är helt oacceptabelt att kommuner inte lever upp till de krav som ställs i lagstiftningen när det gäller samhällets allra mest utsatta barn.

Nu har alliansregeringen genomfört en stor tillsynsreform där barnperspektivet i tillsynen har stärkts och ansvaret för  tillsynen har förts över till Socialstyrelsen. Detta fall som visades på TV igår kväll visar på hur viktigt det är med en stark tillsyn över socialtjänstens arbete med placerade barn.

TIll socialnämndernas politiker vill jag bara säga; ta ert ansvar för de utsatta barnen och gör det med barnets bästa för ögonen!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.