Hur kan detta få hända!

 Har denna eftermiddag återigen fått ta del av hur illa barn kan komma i kläm i samband med en skilsmässa. Egentligen ett ärende som med stöd och hjälp från socialtjänsten skulle ha kunnat lösas mellan föräldrarna men där partiskhet, prestige och maktfullkomlighet istället åstadkommer en total splittring, där den ena föräldern inte fått träffa sitt barn på drygt 4 år. Alla barn har rätt till båda sina föräldrar. Vi pratar varmt om barnkonventionen Vi har en socialtjänstlag som fokuserar på barnen. I detta så tragiska ärende har utredare inte ens träffat barn och förälder tillsamman men kan tydligen ändå ta ställning. Det finns domslut som går i den ene förälderns riktning men som helt nonchaleras av ansvariga

Var finns politikerna som har det yttersta ansvaret ? Det får bara inte gå till på detta sätt!

5 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Var finns politikerna som tar det yttersta ansvaret för att syskon till nytt barn i familjen ska få välja längre tid i barnomsorgen än skollagens ”minst” 15 tim/veckan?

    I länets kommuner gäller 15 med vissa undantag. En del kommuner tror att ”minst 15 tim” handlar om kommunens skyldighete enl. lagen. Men ”minst” gäller föräldrarnas minimirättighet till tid på dagis.

    ”Bonusfamiljer” där äldresyskonet också tillhör annan familj vid separation, får dock välja sin tid i förskolan till skillnad mot den sammahållna kärnfamiljen. Olika behandling således, vilket inte borde få hända. Eller hur?

  2. Allianskollega i Nordmaling

    Mycket bra skrivet Maria!
    Det här är en fråga som jag verkligen tycker är viktig, kanske för att den berört mig på det personliga planet.
    Bra med någon som vågar ifrågasätta!

  3. Villy Hansen

    Detta är klassiskt och allt för vanligt. Jag har läst fyra år på Universitetet i Luleå och just nu avslutar jag kurserna Förhandling och Medling vid Rättsvetenskapliga enh. Medling borde vara lagstadgad för föräldrar i skilsmässa som har barn. En domstol kan bara döma till bl.a. hur umgänget skall ske men kan inte ordna så att föräldrarna fortsätter att sköta sin roll som föräldrar. Den upphör aldrig trots att relationen upphör. Medling av familjerätten borde vara lagstadgad. Det visar sig att medlingen kan leda till att föräldrar kan samtala och sköta sitt livslånga uppdrag för barnens bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.