Vi måste ha en välfungerande färjetrafik över Kvarken!

Jag ställde för en kort tid sedan en fråga till infrastrukturministern om ministern kommer att ta ett initiativ till samtal med den finska regeringen om fortsatt färjetrafik och på sikt en bro över Kvarken. Svaret kom i förra veckan och det framgår att den transportpolitiska utgångspunkten är att interregionala och internationell trafik ska bedrivas på kommersiella grunder utan subventioner från staten.

Det framkommer också av svaret att Näringsdepartementet  brukar ha täta dialoger med Kommunikationisministeriet i Finland om transportfrågor och att man i dessa sammanhang även avhandlar Kvarkenfrågor.

 

Nu brådskar det eftersom RG Line nu lämnat in sin konkursansökan. Jag behöver inte upprepa här varför detta är så viktigt. Ni kan läsa min motion om en Kvarkenbro på riksdagens hemsida och där kan ni också ta del av min fråga till ministern om färjetrafiken.

Etiketter:

En kommentar

  1. Lars Gidlöf

    Hur räknar du med att en bro skall löna sig när färjetrafik inte gör det?

    Att färjetafiken gick runt tidigare beror ENDAST på taxfree, inget annat men Ni politiker tror att behovet av transporter över Kvarken är så stort.

    Om behov finns så klarar sig båttrafiken,så enkelt är det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.