Alliansen satsar visst på kommuner och landsting!

Jag blir så less på att höra intervju på intervju med S-majoritetens företrädare i landstinget, Peter Olofsson, som har mage att påstå att regeringen inte höjt statsbidragen. Detta säger han i brist på argument när han ska försöka försvara nedläggning av akutplatser och ambulans.

Så här är det : Ingen regering har satsat så mycket som alliansregeringen. Sammantaget har alliansregeringen gett 38 miljarder i tillskott till kommunsektorn i nivåhöjning 2010 jämfört med 2006. Genom tillskotten har kommuner och landsting getts bättre förutsättningar att värna och stärka kvaliteten i välfärdstjänster som äldreomsorg, sjukvård, skola och utbildning. 2010 gav regeringen ett tillfälligt bidrag på 17 miljarder till kommunsektorn . För 2011 tillförde regeringen 8 miljarder varav 5 miljarder kronor utgjorde en permanent ökning av det generella statsbidraget till kommunsektorn.

Hur kan man bara säga att regeringen inte bidragit? Landstingsrådet Peter Olofsson säger dessutom att han kan tänka sig en skattehöjning. Ja den lösningen har använts tidigare för att "täppa igen" hål. Men tyvärr så har det hållit ett år och sedan har ekonomin rasat igen. Och detta trots att det var Socialdemokraterna som satt i regeringsställning!

 

 

Etiketter:

En kommentar

  1. J. Hörnicke

    Jaha och vart har alla dem pengarna tagit vägen ? för int har det väll blivit bättre med sjukvård ,skolan o. äldreomsorgen .Och en ak till HÖGER är alltid HÖGER o. kan(vill) aldrig blir annat So än en gång vart har pengarna tagit vägen ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.