Bedrövelse över S-majoritetens nonchalans i landstinget!

Jag håller på att sätta kaffet i halsen när jag ser TV 4:s regionala nyheter . Patientsäkerheten brister vid operationscentrum vid NUS! Skyddsombud har signalerat under en lång tid- man orkar inte längre. Raster på 10 minuter, brist på personal, mer produktion än tid för patienter… Ansvariga politiker och tjänstemän vill inte svara på frågor – till slut ställer hälso -och sjukvårdslanstingsrådet Karin Lundström upp för en intervju och vad är budskapet NOLL och INGENTING, från ansvarig politiker.

Heder till Marianne Normark, FP:s gruppledare i landstinget som sätter ner foten vid intervjun.

Regeringen satsar hårt på patientsäkerhetsarbetet och gör det i samarbete med Sveriges kommuner och landsting! Är det totalt främmande för S-ledningen?

Som länsbo och tidigare landstingspolitiker finns inte ord för hur sittande S-majoritet med MP i sällskap misshandlar hälso-.och sjukvården i länet, först akutplatser i inlandet, ambulansen i inlandet nedrustning av Geriatriken, minskning av vårdplatser på sjukhuset  i Skellefteå, i Umeå och NU patientsäkerheten på Operationscentrum vid Norrlands universitetssjukhus!

Det är totalt ansvarslöst!

 

Etiketter:

En kommentar

  1. Patientsäkerhet

    Bra att du tar upp patientsäkerheten. Allt pekar på att någonting är fel i Västerbotten och prioriteringar saknas. Enligt statistik från SKL – öppna jämförelser ligger västerbotten näst sämst till i riket när det gäller vårdrelaterade infektioner inom specialiserad sjukvård och har flest anmälningar. En orsak skulle ju kunna vara att det saknas ett ledningssystem för hur man ska arbeta med kvalitetssäkring, uppföljning och patientsäkerhet. Något som ska finnas i varje landsting enligt Hälso och sjukvårdslagen men som Landstingsstyrelsen ännu inte lyckats skriva ihop. Detta har även kritiserats av Landstingets internrevision sedan ett par år tillbaka! Heja Alliansen, styr upp vår sjukvård!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.