Involvera medborgarna i samhällsplanering på ett mer offensivt sätt!

I två dagar har det hållits folkhälsostämma här i Stockholm . Jag hann delta en stund under eftermiddagen och lyssnade bland annat på ett seminarium där man pratade om samhällsplanering och delaktighet. I Halmstad håller man bland annat på med ett projekt tillsammans med Göteborg där man med lite nya grepp försöker engagera kommuninvånarna i kommande byggprojekt mm.

Mycket spännande och absolut nödvändigt. De involverar barnen, och då menar jag barnen. Inte vuxna som talar om vad barnen tycker.

Samma sak gäller personer med funktionsnedsättning . Hur ofta involveras dessa organisationer aktivt, i dialog kring samhällsplanering? Ja jag vet att landstinget brukar anlita tillgänglighetskonsulter men om det är någon kontinuitet i det vet jag faktiskt inte. Men jag kan ju hoppas och tro!

Det vanliga , i alla fall i mindre kommuner, är att  översiktsplan läggs ut på  biblioteket och så erbjuds man att komma in med synpunkter till ett visst datum, eller så kan man , hör och häpna bjuda in till ett möte en tisdagskväll där man får en presentation av förslagen och utrymme för ev frågor. Hur roligt är det?

Etiketter:

2 kommentarer

  1. john

    Ja, idén är väl inte dum.

    Det nya badet är ju en sån sak, du kanske kan svara på en fråga?

    Varför bygger ni ett nytt bad som är hälften så stort (4500 kvm) som det i Ö-vik (9000 kvm) till ytan? Och med ett tillhörande p-hus (9000 kvm) som faktiskt det till ytan motsvarar Ö-viks badhus?

    Varför gör ni inte sakerna ordentligt om det ändå ska göras?
    Och till vem riktar sig badet, de som bor i stan eller turisterna?

  2. Maria Lundqvist-Brömster

    Jag är inte kommunpolitiker i Umeå, Däremot sitter jag i kommunfullmäktige i Nordmaling så jag svarar gärna på frågor som berör Nordmalings kommun. För övrigt så är jag riksdagsledamot på heltid. Rekommenderar dig att skicka kommentaren till någon av kommunpolitiekrna i umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.