Legitimation för kuratorer inom hälso-och sjukvård

Jag har sedan 2006 vid flertalet tillfällen motionerat i riksdagen om att kuratorer inom hälso och sjukvård ska få legitimation. Detta är ingen ny fråga. Den har diskuterats under många många år. För mig är det en självklarhet att kuratorerna ska ha legitimation. Det handlar om patientsäkerhet, det handlar om att kuratorerna i dagsläget är den enda i ett behandlingsteam som saknar legitímation och klart man ska ha legitimation när man håller på med behandling.

För att ytterligare få fokus på frågan anordnade FP idag ett seminarium med SSR där vi just lyft kuratorernas roll inom hälso- och sjukvården. Det var ett mycket välbesökt seminarium med nästan 40 deltagare.

Det som nu känns extra bra är att Regeringen gett Socialstyrelsen i uppdrag att utreda legitimation för kuratorer och att Socialstyrelsen var med på seminariet för att lyssna och lära!

Etiketter:

En kommentar

  1. Jonny

    Hej.
    Jag jobbar själv som socionom/kurator sedan 11 år tillbaka inom primärvården. Har en grundläggande psykoterapi utbildning samt 75 p barn och ungdomspsykiatri. Självklart utför vi ett avanserat psykosocialt behandlingsarbete där det ingår bedömning, utredning och behandling. Nätverksarbete med övriga sjukvårdsprofessioner, anhöriga och olika myndigheter är vardag. Självklart ska vi ha legitimation.

    //Jonny

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.