En dag kvar!

Kommunfullmäktige i Nordmaling kommer imorgon att ta ett av sina svåraste beslut någonsin nämligen om byskolorna ska få vara kvar eller inte. för trots det bedrövliga beslut som kommunstyrelsen tog häromdagen så finns det alla möjligheter att ändra sig. Jag förväntar mig att mina politiska kollegor i alla läger ägnar dagen och natten och morgondagen fram till imorgonkväll, till djupdykning i fakta som framlagts av föräldragrupper, ta också och fundera ordentligt på vad nedläggning av skolor kommer att innebära på kort och lång sikt. Har ni verkligen tagit in alla konsekvenser? Ta på vidvinkelobjektivet och försök se helheten och förresten vilken strategi, plan, pedagogik kommer att genomföras med färre skolor? Jag undrar eftersom flera politiker som gör vågen för nedläggning anlägger kvalitetsperspektivet som ett tungt argument. Ta och fundera på varudeklarationen , innehållet? Ingen som jag diskuterat med har lyft detta!

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Ingrid Holmgren

    Som lärare har jag framhållit gång på gång att det är en försämring på många sätt att lägga ner byskolorna. BU-chef Lenne påstår att det är bra med stora klasser, särskilt för barn med svårigheter. Jag har sagt emot varje gång. Tryggheten försvinner för många barn, då de rycks upp ur sin vanda miljö. Risken för mobbing ökar på bussar och i stora barngrupper m.m. Dessutom: vem vill flytta till Nordmaling om byskolorna försvinner. Vårt hus i Lögdeå är nu till salu. Vi har 5 intresserade familjer, bla. från Lycksele. Men utan skolan i Lögdeå vill de inte flytta hit. 10 inflyttade personer ger mer än 300.000.- i kommunbidrag + kommunalskatt. Det är väl på det sättet vi skall få en budget i balans – inte att skrämma iväg familjer.

  2. Eva Lundmark

    Jag förstår inte hur politikerna som vill lägga ner byaskolorna köper att Lenne inte lämnar ut rätta siffrorna till ”folket” så att vi kan få ta del av detta. Hur kan han få vägra lämna ut dem och de styrande politikerna inom S och V står bara och nickar… Jag blir så otroligt ledsen.

  3. Maria Lundqvist-Brömster

    Ja Eva, det är riktigt illa och jag anser att det är helt oförsvarbart. Man kallar det för arbetsmaterial och då kan man ju undra under hur lång tid handlingar ska få ha den beteckningen eftersom man nu presenterat ett förslag som dessutom tagits av en majoritet. Då är det inte längre något arbetsmateriel.

  4. Bengt Eriksson (Ordf.v Nordmaling)

    Jag vill bara förtydliga det att Vänsterpartiet INTE står bakom något beslut om att lägga ner byaskolorna. Det är de 2 ”vildarna” vi dras med som springer sossarnas ärenden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.