Härligt, en sån här dag är det bara toppen att få vara politiker!

Sen middag, upprymd efter fullmäktigedebatten ,lite Face Book, lite TV och nu lite film , allt känns så utomordentligt bra efter kvällens fullmäktige. Jag var inte så säker på om jag skulle hinna hem från riksdagen , men det gick ju vägen tack vare hjälpsamma kollegor i min riksdagsgrupp
Det var helt rätt beslut som vi tog ikväll. Vi behöver en extern genomlysning av Barn- och utbildningsförvaltningen. skulle ha varit en katastrof om vi politiker hade fattat ett så omfattande och omdanande beslut utan ett riktigt underlag. Hela organisationen ska genomlysas, inte bara de tre byskolorna, utan alla skolor är inbegripna i detta uppdrag.
Det var också så fantastiskt med alla dessa föräldrar och barn och vuxna överhuvudtaget som så engagerat följt frågan, ställt kloka frågor men dessvärre inte fått några svar. Med detta beslut i fullmäktige så har även dom fått upprättelse.
Politik handlar om mod, engagemang och känsla. Mod visade de tre S- ledamöterna , Gerd Lindgren, Birgit Johansson och Björn Forsberg som röstade på det de trodde på .

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Kjell Nilsson

    Jag vill verkligen gratulera dig och dina allianskollegor till framgången på torsdag kväll. En byskola har ett långt större värde än en ICA-butik. Föräldrar tittar på såna saker som närhet till skola och förskola när de ska flytta till en ort. Handla det är enklare att göra för de flesta.

    S har gång på gång envisats med att återupprätta en egen nämnd för skola, även det kostar en hel del pengar. Hoppas att den externa utredningen ser över hela tjänstemanna- och politikerorganisationen. Min erfarenhet är dock att s inte brukar lyssna på några externa utredningar, men vi får väl se.

    Nu återstår att marknadsföra kommunen på ett sånt sätt att det tilltalar presumtiva inflyttare. Nordmaling måste synas på ett annat sätt än ständiga konfrontationer. Kosta på lite tid i TV4 och i annonser om möjlighet till byggande vid havet. Kommunen måste själv styra den bild som ges till utomstående.

    Slutligen, vem törs rösta på s i nästa val? Hoppas ni hittar en god kommunalrådskandidat. Lycka till!

  2. Ingrid Holmgren

    Glöm inte bort Andreas Bylund. Han vågade stå upp ensam mot (S) vid förra KF. Hade inte han vågat och sedan pratat och uppmuntrat i timmar de tre vi beundrar sedan i förrgår, tror jag aldrig de klarat det. Han var med dem som moraliskt stöd nu vid KF.

  3. Ingrid H

    Hej! Jag läser gärna din blogg och är väldigt glad när du är med på KF. Man vet att du är rädd om demokratin och du har så kloka och bra inlägg på KF. Hoppas vi ses 24 juni. Då är Åsa och jag ordinarie för Kerstin och Madde.
    Ha en fin midsommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.