S begärt skoldebatt- men vad vill dom?

Just kommit ifrån kammaren där det pågår en skoldebatt på begäran av Socialdemokraterna. Baylan (S) säger i debatten att Utbildningsminister Jan Björklund inte tar ansvar för skolan- men det är ju precis vad han gör. Det har väl aldrig i modern skolpolitik kommit så många reformer inom skolan som sedan Alliansregeringen tillträdde. . Men Baylan berättar inte vad han själv vill göra, och inte vad de vill göra tillsammans , den röd-gröna oppositionen. Mitt råd till oppositionen är att börja med att göra sin egen hemläxa . Vad vill man när det gäller betygen, V vill ju inte ha betyg överhuvudtaget? Vad vill man med karriärtjänster? MP upprepar hela tiden att alliansen för en misslyckad skolpolitik- men vad vill man själv göra? MP kan inte specificera vad man menar.

Sammanfattningsvis så undrar jag egentligen vad man ville åstadkomma med denna debatt. Oppositionen slår upp redan öppna dörrar. Mycket av det som de beskriver genomförs redan och dessutom har regeringen tillsammans med SKL slutit en bred överenskommelse med lärarfacken och friskolornas organisation. Det kan väl inte vara bättre förutsättningar för ett fortsatt positivt utvecklingsarbete i skolan. Det kunde nog ev tv-tittare också konstatera!

Etiketter:

En kommentar

  1. Carl-Axel Otterhall

    Hej Maria. Vad säger forskningen om orsaken till de facto att svenska skolans elever tappat i ranking internationellt sett?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.