Lennart, du har en hel del att lära din kommunalrådskollega i Nordmaling!

Så blev det, Lennart Holmlund lämnar sitt uppdrag som kommunalråd i Umeå efter valet. Vi var några som diskuterade detta idag på Nolia. Vad kommer Lennart att säga på presskonferensen? Han kommer att meddela att han fortsätter , trodde några, några andra, däribland jag var helt övertygad om att Lennart skulle meddela att han lämnar sitt uppdrag. Vi fick rätt.

Jag har träffat Lennart Holmlund i olika sammanhang i mitt politiska uppdrag och jag måste medge att jag under en del fullmäktigedebatter i Nordmaling lyft Lennart Holmlund som det goda socialdemokratiska exemplet när det handlar om att se pragmatiskt på frågor , att försöka hitta samförståndslösningar och inte låsa sig ideologiskt. Tyvärr har hans sossekollega, kommunalrådet i Nordmaling , inte riktigt kunnat ta till sig detta.

Jag hoppas att Lennart Holmlund nu kan få tid att idka lite av sina andra intressen och om tid finns så vore det inte dumt om Lennart kunde ge en  liten kurs för kommunalrådet i Nordmaling och hennes kollegor.

Visst har det ”ploppat ut ” en del grodor i uttalanden från Lennart Holmlund, men jag måste ändå säga att Lennart Holmlund i många stycken lyckats med att driva politik i samförstånd.

 

 

4 kommentarer

  1. Lennart (inte Holmlund)

    Eftersom jag inte fick någon bekräftelse på att min förra kommentar gått iväg, försöker jag ur minnet plocka fram vad jag då skrev en gång till:

    Jag tror att många politiker har mycket att lära av Lennart Holmlund. Knappast någon slår honom i grenarna ”tillgänglighet” och ”folklighet”. Hans ofta kritiserade blogg får också tummen upp av många. Se här: http://andrasidan.ordbanken.se/#post537

  2. Lars Gidløf

    Hej

    Jag undrar bara, du skriver att S i Nordmaling har mkt att læra sig, ja det ær møjligt men jag har då en fråga till dig.

    Ær Nordmalingsbon dummare æn andra, eftersom de inte vill ha Er i Alliansen till makten dær?

    Eller beror det på att Er politik med økad egoism, skræmmer folk mer æn S politik?

    Se om du svarar, annars finns det væl de på andra sidan som tar in min kommentar

  3. Maria Lundqvist-Brömster (inläggsförfattare)

    Lars, Nordmalingsborna är absolut inte dummare än andra, de är kloka, de är less på det politiska käbblet och de negativa skriverierna. Vad beträffar vilka som styr i kommunen så brukar det växla varannan mandatperiod socialister och varannan borgerligt styre. Så om det facit gäller så blir det borgerlig valseger. Jag lovar att jag kommer att påminna Nordmalingsborna om vilka missar och därmed vilken stagnation det blir i Nordmalings kommun med ett S-styre och med rådande uppsättning av politiker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.