Ska bli intressant få veta vad S och MP kommer att acceptera av Vänsterpartiets företagsfientlighet!

Vänsterpartiet har presenterat sin budgetmotion. Man kan lugnt säga att det är en ”bombmatta” av försämringar för landets företagare. Deras förslag kommer att leda till färre jobb. Hur ska S och MP kunna regera tillsammans med V?
Vänsterpartiets budgetförslag komplicerar eller förbjuder helt företagande inom vissa branscher. Det i sin tur leder till färre arbetstillfällen, och sämre välfärd så klart. Jag ska bara nämna några av deras företagsfientliga förslag; V föreslår högre bolagsbeskattning och högre skatter på arbete. De vill avskaffa sänkningen av arbetsgivaravgifter för unga. De förbjuder företag inom vård och skola. De föreslår att man ska avskaffa RUT och de vill återinföra arvs- och gåvoskatt vilket kommer att försvåra generationsskiften i småföretag.De vill stänga två kärnkraftsreaktorer under nästa mandatperiod vilket skulle öka koldioxidutsläppen och höja elpriserna. Hur kommer inte det att påverka basindustrin i Norrland?
Detta är bara några förslag ; men utan företagande ingen välfärd.Det verkar dock inte vara Vänsterpartiets uppfattning. Nu måste S och MP ge klara besked om vilka av Vänsterpartiets krav som man kan tänka sig att stödja!

En kommentar

  1. Marianne R Johansson

    Vänstern vill förbjuda riskkapitalbolag inom skola och vården, det skapar inte färre jobb! För dom pengarna kan istället satsas i den offentliga skolan/vården att öka resurser såsom bemanningen. Likadant med RUT avdraget, istället för att gemensamma skattepengar ska gå till att finansiera städhjälp till giriga rika, som skulle ha råd med städhjälpen ändå, så kan dessa pengar satsas på städning av våra skolor och sjukhus istället, något som är till gagn för oss alla! Det ökar välfärden åt oss ALLA, istället för några giriga rika!
    Att öka bolags skatten från 22% till 26%, som vi hade förut, ger mer pengar att investera och öka välfärden med, och är det verkligen avgörande för bolagen? Däremot har Vänstern flera förslag som är direkt inriktade på småföretag, där slopandet av sjuklöneansvaret är en tung post, som Vänstern var först att komma med! Vad jag kunnat se är det ingen som på alvar kunnat visa på att sänkning av arbetsgivaravgifter för ungdomarna ha gett någon egentlig effekt!? Allians rergeringen har ju som bekant försämmrat för sjuka och arbetslösa, och givit frikostiga bidrag till företagen, ändå har vi en högarbetslöshet! Det är märkligt hur man resonerar?! Mer bidrag till den enskilde, gör honom/henne lat och ovillig att arbeta, men mer bidrag till företagen ökar deras vilja att satsa, arbeta, utveckla och investera!! Vem försöker ni lura?
    Att vi ska betala skatt på ärvda förmögenheter och gåvor, tja, har det någonsin varit ett stort problem? Jag tror att det problemet kommer när det handlar om större förmögenheter, och då har man råd! Det finns alltid skattetekniska valmöjligheter. Det finns en folkomröstning när det gäller kärnkraften, som vi ska respektera. Om regeringen verkligen vill satsa på andra energi källor, så är det ingen omöjlighet, och det skulle skapa nya jobb! Kärkraften är smutsig, farlig, föråldrad och förlegad teknik!
    Att vi ska betala skatt efter de inkomster vi har är för mig en självklarhet! På det viset skapar vi ett samhälle som är till för ALLA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.