”Högt i tak” existerar inte hos socialdemokraterna i Nordmalings kommun!

Så får vi veta att Socialdemokraterna lägger in ett extra fullmäktige i morgon för att genomdriva avsägelse av ”icke önskade” S-ledamöter! Riktigt illa. Kommunfullmäktiges ordförande Gunnar Wiglöf är mycket tydlig. Dessa ledamöter som röstade mot en nedläggning av byskolor är inte välkomna till den socialdemokratiska gruppen. Ett ytterligare extra fullmäktige lägger man sedan in den 6/11 för att då kommer Socialdemokraterna att vara ”trädda på ett snöre” och rösta för en nedläggning av byskolorna.
Vad ska man säga? Det är bara att beklaga ! Den stora frågan är om dessa extrainsatta fullmäktigemöten inte strider mot den arbetsordning som gäller för fullmäktige. För att flytta ett kommunfullmäktige ska det råda särskilda skäl. Avsägelser utgör inga särskilda skäl. Men för majoriteten så gäller inga lagar! Dessutom lägger man dessa extramöten på dagar då fullmäktige aldrig brukar sammanträda, en tisdag och en onsdag, säkert med förhoppningen att försvåra för övriga partier att få full bemanning på fullmäktige. Så är det med demokratin i det S-styrda Nordmaling!

2 kommentarer

  1. Karin

    Tråkigt att inte kunna samarbeta enligt vanliga bestämmelser, men det visar sig nog i valet nästa år även om det blir försent för att behålla byaskolorna. Håller iaf. tummarna att någon inom S/V har lite sunt förnuft!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.