Byskolor läggs ner-ett stort nederlag!

Idag togs beslutet- efter en lång debatt där man med uthållighet blandat med frustration försökte få S-majoriteten att förstå vad de var på väg att göra. Vi frågor, fick inga svar, vi vädjade för barnens bästa- majoriteten brydde sig inte. Vi krävde långiktighet och rätt att få reda ut alla frågetecken som fortfarande fanns trots en utredning- det var som att tala med en vägg. Vädjade och bad att man åtminstone skulle låta hela läsåret gå innan nedläggelsen skulle träda i kraft för de 200 barn och deras familjer som drabbas-. möttes av tysnad , ajournering som väckte hopp- kanske det finns någon empatisk förmåga?
Så kom det- beskedet att tre skolor ska läggas ner vid vårterminens början i januari 2014, Gräsmyr avvaktar man med till första fullmäktige i februari.
För mig är det rent horribelt att man vidhåller att nedläggningen ska ske redan i januri 2014. Inget är löst, det är frågetecken kring det mesta av praktisk karaktär. Ledande S-politiker säger att man lyssnat på kritiken från föräldrar- men det är klart att det egentligen handlar om total nonchalans.
Jag tycker att det är horribelt att lägga ner byskolor med hänvisning till det underlag som politiken fått med så många frågetecken. För ett år sedan flyttade man Nyåkers skola till Håknäs, till en kostnad av ca 4 miljoner kronor- ett år senare lägger man ner skolan. Vad är det för långsiktighet i det agerandet.Fick ikväll ett meddelande från en fastighetsmäklare som menade att i och med S-majoritetens beslut med stödpartiet, kommer naturligtvis värdet på husen i aktuella byar att kraftigt gå ner. S-majoriteten saknar total helhetssyn och insikt.
Jag är ledsen , jag är besviken.

2 kommentarer

  1. mange

    Jag blir bara arg och ledsen när jag läser allt om byskolornas nerläggning, missförstå mig rätt men vi har muppar i regeringen vi har muppar i umeå och vi har muppar i Nordmaling… vi har politiker som inte tänker på det sätt dom överhuvudtaget ska göra.

    Just nu ser vi hur hela samhället sakta men säkert bryts ner mer o mer av pengakåta politiker som inte gör ett smack för att förbättra för den ”simpla” människan, det är snart dax att kasta ut alla politiker och sätta dit en vanlig ”svenson” som inte tänker pengar som inte tänker ”jag bestämmer” utan som gör det som ska göras.. se till att samhället flyter och mår bra.

    Som det ser ut just nu så håller ”makteliten” på att samla alla på säg typ 6-7 städer.. men det våra politiker och företag inte förstår är att Sverige är inte bara Malmö, Göteborg, Stockholm , Sundsvall och Umeå utan det består av så många andra städer byar förorter osv.

    Men åter till byskolan, detta övergrepp som just har hänt är så tragiskt att jag vill bara byta land, jag och min sambo har pratat om att flytta till en mindre by av just den anledningen att vår dotter ska få en lugn och stabil skolgång.
    Men det ser vi ju nu att så blir ju inte fallet.
    Jag röstar inte för alliansen men jag anser att S tid i Nordmaling måste få ett slut NU !!!

    Förresten går inte detta beslut att överklaga ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.