Lennart Holmlund (S), varför anlitar ni kommunlex kring assistansfrågor?

Det var med stor besvikelse, ilska och frustration som jag igårkväll tittade på KALLA FAKTA och inslaget om konsultfirman Kommunlex som anlitas av flera större städer i Sverige och däribland UMEÅ för att utbilda sina assistanshandläggare. Och syftet, att spara pengar på en rättighetslagstiftning som tydligt deklarerar att man ska vara delaktig, kunna påverka och leva ett liv som alla andra. Föreläsaren raljerade kring konkreta personärenden och ställde grupper mot varandra. Jag blir förskräckt, hur ser man på människor, människovärde och på personer med funktionsnedsättningar.
Jag förutsätter att kommunalrådet Lennart Holmlund nu sätter ner foten och stoppar denna typ av utbildningar. Beklagligt att Lennart Holmlund (S) inte ens ville kommentera detta i TV 4 nyheterna i morse. Någon uppfattning har han väl ändå!
LSS-lagen ska följas och efterlevas, punkt slut!

5 kommentarer

  1. Bergis

    Varför klagar du? Kommunlex är ju ett skolexempel på borgerlig politik där skattesänkningar går före välfärd.

  2. I branschen

    Jonas Reinoldsson är fruktansvärt bra och skicklig föreläsare. Mycket kunnig. Varför försöker man dra honom i smutsen? Verkar vara något lurt….
    Inte ok att skämta, men tyvärr händer det i alla branscher. Detta är som en kampanj för att få bort duktig och kunnig person.

    Just när det gäller att KUNNA Lss-lagen är han en av de duktigaste tror jag. Han kan verkligen förarbeten och allt. och domar. Handlar det inte om att det ska läras ut vad som domar och lagen faktist säger?

    • Åke

      Hoppas verkligen att det är ett dåligt skämt, om inte är dina kunskaper om assistansbehov under all värdighet.
      Att ta betalt för att förstöra människors liv, i en rättighetslagstiftning, är under all värdighet.

  3. Monica Wahlström

    Hej Maria! Kan nästan hålla med föregående talare, och hittade ett klipp som något nyanserar bilden av Reinholdsson. Jag anser att han är enormt skicklig på socialrätt. Han är mycket noga med att framhålla även kommuners ANSVAR angående många grupper (hört honom om personer med psykisk funktionsnedsättning, och exv angående det långt gående ansvaret för uppsökande verksamhet, där många nog tyvärr brister. Även runt Lex Sarah och det stora ansvaret kommuner har där och varje anställd). Se gärna klippet för lite mer nyansering. Lite obehagligt att ett enskilt företag får så mycket ”skit” kan jag nästan tycka!

    http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/bara-positiva-erfarenheter-av-kommunlex-2484302

  4. Monica Wahlström

    Sen är förstås inte en raljant ton ok. Tyvärr händer nog sådant inom alla yrkesområden, när man träffar andra som jobbar med precis samma målgrupp, att man kanske någon gång börjar skoja lite om sina patienter-klienter-brukare. Men, absolut inte okej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.