Oroande varsel i Nordmaling

48 varslas i Nordmaling. Det är ett tungt besked för Nordmaling och naturligtvis för de anställda och deras familjer. Jag tar del av Kommunalrådet UllaMay Anderssons kommentar till detta som säger att hon inte känt till något, hon ska prata med näringslivsansvarig i kommunen och sedan kommer det; ”men vi har ju hört av och till att fabriken hotas. Men det har aldrig blivit verklighet”.
Då inställer sig genast några frågor : Om kommunalrådet har hört av och till att fabriken hotas,vad har kommunalrådet då vidtagit för åtgärder? Har hon besökt företaget överhuvudtaget?
Minst sagt märkligt att ledande S-politiker i Nordmaling kan uttala sig på det sätt hon gör: ”Men det har aldrig blivit verklighet”!

4 kommentarer

  1. Oberoende politisk bedömare

    Är väl ungefär lita märkligt som när en allianspolitiker i Debatt säger att de är för mer skattesänkningar för att ingen har klagat.

    Varför är det bara märkligt när era politiska motståndare gör något märkligt men inte när dina alliansvänner gör något märkligt?

    Hur kommer det sig att denna dubbelmoral är så vanlig inom svensk politik?

    • Maria Lundqvist-Brömster

      Till oberoende politisk bedömare. Jag kan bara kommentera det jag har sett. Och i rollen som kommunalråd ligger det att värna kommunen och kommuninvånarnas bästa därav mitt blogginlägg.

  2. N-O

    Inte ens du kan väl skylla på UMA när ett multinationellt företag lägger ett varsel i Sverige ?

    Betvivlar starkt att Sulzers styrelse ens vet var nordmalingsfabriken ligger ….

  3. Maria Lundqvist-Brömster

    N-O
    Jag anser att det ligger i kommunalrådets roll att ha en god kontakt med företagare oavsett om de är stora eller små. Nu har man i elfte timmen haft en kontakt och platschefen har ju tydligt uttalat att han ska göra allt vad som står i hans makt för att detta inte ska drabba så hårt. Så vi får väl se. Vi kan ju alltid hoppas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.