De utrikes födda bidrar till Sveriges tillväxt!

Svenskt näringsliv och Fores går nu ut brett och berättar om invandringens fördelar för Sverige. Det förekommer vilseledande argument som vill pådyvla oss en helt annan bild. Men här kommer fakta; Majoriteten av de som fick uppehållstillstånd under 2012 lever inte på bidrag, detta enligt SCB och Migrationsverket.Aldrig har så många utrikes födda gått till jobbet som nu. Tre av fyra nya jobb har gått till utrikes födda och fler än 720 000 är sysselsatta. Inom 20 år kommer det att saknas cirka 30 000 ingenjörer i vårt land. Nu arbetar omrking 6 000 arbetskraftsinvandrare som ingenjörer och IT-specialister i Sverige.
Socialstyrelsen meddelar att det krävs en nettoinvandring av läkare för att möta det ökade behovet på 35-40 % fler läkare under de kommande 15 åren. Utan nettoinvandring når vi bara 5 %. Svenskt näringsliv och Fores menar att invandrarna i Sverige och i Europa bidrar mer till stat och kommun än de får tillbaka. Sen får vi inte glömma alla nya företag som startats av utrikes födda.

6 kommentarer

  1. Bertil Örjestad

    Nu talar vi om två sorters invandring. De som är högutbildade och har spetskometens där språket inte är nödvändigt , dessa tar man emot och de får jobb direkt. Men de flesta måste lära sig språket och jobb finns inte. Dessa riskerar att bli bidragsberoende.

  2. Sorselebo

    De utrikes födda bidrar till vår tillväxt skriver du men du undviker givetvis att tala om ”hur mycket”. Rent hypotetiskt innebär det att om bara EN person gör det så är ditt påstående riktigt. Det vi vet är dock att tillväxten är stor inom socialvård, sjukvård, kriminalvård och socialvård d.v.s. kostnader. Majoriteten som fick uppehållstillstånd lever inte på bidrag säger du vidare. Det innebär att en fördelning på 51/49 d.v.s. att om mindre än hälften lever på bidrag så skulle det göra ditt påstående korrekt. Sedan har vi ingen aning om hur många ingenjörer det saknas i framtiden utan kan bara gissa. Att 6000 arbetskraftsinvandrare jobbat inom IT eller är ingenjörer är en försvinnande liten del och dessa kommer främst från Asien med god utbildning till skillnad från de från MENA som ibland är analfabeter och som bl.a. tynger ned våra skolresultat. Att vi behöver fler läkare är säkert sant då vi importerar kanske 100.000 fler människor årligen som ibland har dåligt hälsotillstånd. För att hantera välfärden framledes för alla dessa nya så krävs det drakoniska skattehöjningar som inte är möjliga att genomföra alltså återstår att sänka kvaliteten för alla. Romerna har funnits i Sverige i ungefär 500 år och idag är c:a 80% av de arbetsföra arbetslösa så tro inte att detta med integration är enkelt. Min slutfråga är vad kostar invandringen och hur mycket tjänar vi på den för du verkar sitta inne med information som ingen annan har?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.