Sverige är ett öppet land för alla!

Lennart Holmlund (S) har tidigare idag i ett blogginlägg haft sina egna funderingar och reflektioner kring de människor som vistas här i Sverige och försöker få ihop pengar till sin försörjning genom tiggeri. Så här är det , många som kommer till Sverige, som tigger på våra gator, och som i de flesta fall är romer, åker till Sverige för att kunna försörja sina barn. Det är inte ovanligt att båda föräldrarna åker till Sverige, lämnar sina små barn till anhöriga för att under flera månader få ihop lite pengar. EU-minister Birgitta Ohlsson (FP)har sedan en tid försökt lyfta dessa personers utsatta situation med deras hemland Rumänien som de flesta kommer ifrån. Alla har ett ansvar. Det är allvarligt att Rumänien lämnar sina medborgare i utanförskap utan möjlighet till försörjning trots att de får miljarder från den europeiska socialfonden?
Jag är stolt över att Birgitta Ohlsson tagit tag i detta och visat på den diskriminering som finns mot romer i Rumänien. Jag tycker det är viktigt att vi i Sverige under dessa förhållanden öppet visar vår empati för dessa utsatta personer samtidigt som vi visar på och påtalar hemlandets bristande respekt för mänskliga rättigheter.

6 kommentarer

  1. Anders Söderlund

    Stackars Maria! Du förstår förmodligen inte bättre men du försvar organiserad brottslighet och gör det till en humanitär fråga. En av mina närmaste grannar en av Belgiens högsta polischefer har också bekräftat att allt tiggeri inom EU är organiserad genom Rumänska ligor. Och det är detta du stödjer…
    Lite mer än blåögdhet har vi rätt att kräva av våra politiker även om ni alla vill vara bror och syster duktig. Jag begriper att ni privat inte alls delar de åsikter ni så lättvindigt saluför men ändå…
    Anders

    • Maria Lundqvist-Brömster (inläggsförfattare)

      Svar till Anders Söderlund , vill bara meddela att jag saluför inte någon åsikt som jag inte delar. Jag står för allt jag skriver!

  2. Se o Lär

    Jag undrar om indianerna så så där när Columbus kom med Syfylis, smittkoppor och 100tals skepp fulla med människor som tog deras land:
    ”Amerika (som Ni kallar det) är ett öppet land för alla!”

    Vad får dig att tro att folk blir ärliga bara för att de hamnar i Sverige?
    Hur kan du vara så naiv och inte rösta på KD?

    Snälla Vakna och ta lärdom från följande klipp:

    http://www.liveleak.com/view?i=b1c_1331041367
    BBC reportage: Insmugglade barn från rumänska pimpar, går och tigger på englands gator. Engelska reportage teamet synar detta och spårar familjen till rumänien, där de lever SOM KUNGAR i sina slott & feta BMWs. Teamet jagas sedan bort av en ilsken zigenare med stenar i händerna. Detta är rent barnslavarbete! (när kommer detta till Sverige?)

  3. Pilens

    Välbalanserat, sakligt, informativt och framför allt, inte fördömmande.
    Ett inlägg värt respekt!
    Det har varit alldeles för många gapiga och verklighetsfrånvända inlägg på VK och sociala medier senaste tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.