Assisterad befruktning för ensamstående, JA!

Det var för 2 år sedan som riksdagen beslutade om att insemination för ensamstående skulle tillåtas i Sverige. Nu har en utredning tagit fram en konkret lagtext om att ensamstående kvinnor ska ha rätt till assisterad efruktning vid ofrivillig barnlöshet, vilket FP välkomnar.
Utredningens förslag ligger helt i linje med vad vi i Folkpartiet länge har drivit, nämligen att ensamstående kvinnor ska ha samma rätt till assisterad befruktning som kvinnor som lever i en parrelation.
FP har tidigare deklarerat att lagen borde stödja ansvarsfulla vuxna som vill ha barn, inte lägga krokben för dem. Det är glädjande att utredningens förslag går i precis den riktningen. Människors lämplighet som förälder avgörs inte av om man lever i en parrelation eller inte.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Oberoende Politisk Bedömare

    Detta är ju en fråga som KD är totalt emot.
    Eftersom en Allians handlar om att ge och ta så undrar jag vilken av era andra frågor tror du att ni måste släppa för att få KD att gå med på detta?

    • Maria Lundqvist-Brömster (inläggsförfattare)

      Till oberoende. När det gäller denna typ av etiska frågor så får KD reservera sig och som det är i denna fråga , så håller de övriga partierna i alliansen ihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.