Högerextrema och vänsterextrema ökar sin makt i EU!

Tyvärr tappar FP i EU-valet denna gång men trots allt såg prognoserna sämre ut. Vi hade en prognos på 6 % men efter första prognosen ökade vi till 9,5 % och naturligtvis hoppas jag på mer. ALDE den liberala gruppen i EU har tappat men under kvällen ökat från 59 till 74. Det som är mest oroande är ändå att de främlingsfientliga partierna till höger och vänster har ökat. Front Nationale i Frankrike fick 25 % sv rösterna! Ett parti som är emot aborter, antisemitiskt. Nu får jag se sista prognosen där till min stora glädje FP ökat till 9,9 % men dessvärre har SD ökat från 7 till 9,9%. Jag känner förtvivlan och oro . Aldrig någonsin har den socialliberala rösten varit så viktig i EU.
Tänk om ändå fler europeér hade röstat, 43 % röstade. Om fler röstat så hade det kunnat göra skillnad.

7 kommentarer

  1. Anna Benktsson

    Ursäkta, men vilka främlingsfientliga partier till VÄNSTER är det som gått fram enligt dig?

    • Maria Lundqvist-Brömster (inläggsförfattare)

      Kolla in vilka partier som ingår i vänstergruppen i EU-parlamentet. Dessutom har det varit en del incidenter i Sverige som visar på att det finns extrema tendenser även på den vänstra sidan.

  2. Marianne R Johansson

    Vi har all anledning att oroa oss över den högerextremism som sprider sig över Europa, i kölvattnet av EU:s hårda sparpolitik! Därför är det extra otäckt att se att ni borgarpartier inte riktigt vill se detta hot från nazism och högerextremism, utan på något vis skjuta över hotbilden på Vänsterextrema?!
    Vi ska självklart inte tillåta våld och hot från vilket håll det än kommer, men i Sverige är det högerextrema krafter som MÖRDAT 14 personer mellan 1999 0ch 2009!
    Och i Europa är det högerextermismen som ökar och breder ut sig!
    Att det sedan blåser Vänstervindar i Svensk politik, är bara skrämmande för giriga människor med ovilja att dela med sig!

    • Maria Lundqvist-Brömster (inläggsförfattare)

      Märkligt dock att vänsterpartiets företrädare i EU parlamentet inte skrev under den gemensamma resolution som fördömde Rysslands inkorporering av KRIM.

  3. Tompa

    ”Det som är mest oroande är ändå att de främlingsfientliga partierna till höger och vänster har ökat”.

    Det vore intressant att få veta vilka de främlingsfientliga partierna till vänster är?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.