Inget Nyval!

Nu är det klart! Det blir inget nyval den 22 mars. Regeringen har nu tillsammans med allianspartierna ingått en överenskommelse som kommer att sträcka sig 8 år framåt. Mindre bra att man inte från regeringens sida tog den utsträckta handen från alliansen den 2 december då alliansens partier lade fram just ett förslag med samma innehåll som man idag presenterade. I och med denna överenskommelse kan man inte bryta ut delar ur en budget, vilket jag bara kan tolka som att S idag erkänner att de gjorde ett stort misstag när de tillsammans med SD gjorde precis så, bröt ut en del av budgeten, hösten 2013.

Det som dock tyvärr oroar mig är att V fortsättningsvis kommer att ha ett inflytande i den ekonomiska politiken. Detta påverkar Sverige negativt.

2 kommentarer

  1. Bergis

    ”Det finns en också inbyggd motsättning i att oppositionen säger att man trots överenskommelsen med regeringen ska fortsätta att vara en stark och enig opposition:

    – Hur kan oppositionen kunna vara det om den inte lägger gemensamma budgetförslag? Och om oppositionen lägger ett gemensamt förslag, ska man då avstå från att rösta på det eftersom det är det enda sättet att garantera att uppgörelsen fungerar och att minoritetsregeringen Löfven får igenom sin politik? frågar sig Tommy Möller.

    – I samma ögonblick som man lägger ett gemensamt förslag riskerar man att hamna i exakt samma situation som nu. Man kan ju inte förbjuda Sverigedemokraterna att rösta på det.”

    Källa http://www.dn.se/val/nyval-2015/manga-oklarheter-i-overenskommelsen/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.