God fortsättning!

Ett nytt år med nya utmaningar.
En kort tillbakablick på 2014 är för mig i första hand fyllt av politiskt arbete med två val, EU-valet och riksdagsvalet. Resultatet av Riksdagsvalet och det förlorade fasta mandatet för FP i Västerbotten överrumplade minst sagt mig. Helt plötsligt efter åtta år i riksdagen så stod FP i Västerbotten utanför. Det väckte minst sagt många känslor för mig personligen, känslor av sorg och saknad. Jag som så helhjärtat ville göra ytterligare en mandatperiod i riksdagen för stt driva mina och FP:s hjärtefrågor som jag tyckte hade fått allt för lite utrymme i vår politik.
Men det är någon mening med allt. Jag lade om den politiska kursen och fick istället förmånen att få arbeta kommunpolitiskt i kommunstyrelse och som ordförande i barn-och utbildningsutskottet i Nordmaling.
Och jag kunde även konstatera att denna förändring gav andra personliga vinster som mer tid för barn och barnbarn, mer stöd till min mamma som alltid stöttat mig i mitt uppdrag och som just nu behöver mig som mest.
Nyårslöften- har jag inte gett. Nej, däremot har jag önskningar och förväntningar på oss som västerbottningar, på oss som medborgare. Det handlar om värnandet om mänskliga rättigheter, oavsett kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning eller funktionsförmåga. Bara för att ta några exempel som idag är dagsaktuella för oss: Jag vädjar till att vi solidariskt ska ställa upp för de romer som vistas i vårt län samtidigt som vi ska ha starka påtryckningar på deras hemland och jag uppmanar Migrationsverket till att se barnet och barnets rättigheter, att följa den barnkonvention som Sverige har ratificerat och därmed låta den armeniska lilla flickan Maria och hennes familj få stanna i Sverige, något annat beslut strider helt mot de konventioner som Sverige ratificerat.
Det blev ett långt blogginlägg idag, men till sist vill jag rekommendera er att titta på serien om Astrid Lindgren, ni som inte sett den. Jag blir så stolt när jag ser och lyssnar på denna fantastiska barnboksförfattare och det finns så mycket i de reflektioner som hon under sina författarår gjort som fortfarande är aktuella, som till exempel barns utsatthet, vuxna som inte ser och respekterar, främlingsfientliga krafter som får allt större utrymme, varje människas rättighet men också skyldighet att se och engagera sig.
Jag går in i 2015 med tillförsikt, med fokus på att kunna bidra i det politiska arbetet och långsiktigt arbeta för FP inför valet 2018 och att få vara mer med nära och kära men också finnas för andra som kan behöva mitt stöd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.