Håller KD på att tappa en av sina grundläggande kristna identiteter i frågan om tiggeriet?

Håller KD på att tappa en av sina grundläggande kristna identiteter i frågan om tiggeriet? Eller har KD i likhet med andra partier hängivit sig också åt nyliberalismen?
Mimmi Westerlund, rättspolitisk talesman (taleskvinna), KDU, föreslår en kriminalisering av det ”aggressiva tiggeriet”.
I den kristna läran, är tiggaren någon som du som medmänniska har ansvar att stödja. Historisk sett har kriste

ndomen, men även muslimer en mycket positiv förhållningsätt till både synen på fattigdom och tiggeri. Dessa fenomen nästan lyfts som förebildliga i den kristna liturgin.
”Men lärjungarna häpnade vid hans ord. Då tog Jesus åter till orda och sade till dem: "Ja, mina barn, huru svårt är det icke att komma in i Guds rike! Det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga, än för den som är rik att komma in i Guds rike." Då blevo de ännu mer häpna och sade till varandra: "Vem kan då bliva frälst?" Jesus såg på dem och sade: "För människor är det omöjligt, men icke för Gud, ty för Gud är allting möjligt." Markus 10:24-27 (1917)
Då sade Jesus: "Ett återstår för dig: sälj allt du äger och dela ut åt de fattiga, så får du en skatt i himlen. Kom sedan och följ mig." När han hörde detta blev han bedrövad, för han var mycket rik. Jesus såg att han var bedrövad och sade: "Hur svårt är det inte för dem som har pengar att komma in i Guds rike! Det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i Guds rike." De som hörde detta frågade: "Vem kan då bli räddad?" Han svarade: "Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud." Lukas 18:22-27 (Bibel 2000)
Otvivelaktig, innefattar kristen plikt som ett av sina basala åtaganden, att hjälpa fattiga ur sin prekära situation, vilket bland annat finner det stöd hos Lukasevangeliet, som framhäver den kända berättelsen om den barmhärtiga samariten.
För Jesus är samaritens handling föredömlig som ideal för sina lärjungar. Denna handling är emellertid grundläggande i kristendomens syn på välgörenhet och tolerans gentemot människor som befinner sig i armod, och därmed även tiggare.
Att sedan dekorera liturgin, med illa understödd retorik, som Mimmi Westerlund gör, och därmed anföra att, aggressiva tiggare, utnyttjas av andra och därför bör kriminaliseras, är i Guds den allsmäktiges namn en minst sagt en okristlig handling par se.
Det lär finnas andra kristliga och eller okristliga vägar att lösa problemet…
Och vem man kan lita på i dessa ogudaktiga dagar?
Hare Gud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.