Christer Åberg

Evangelist med rätt att predika om Jesus!

Så blev jag frälst, döpt och andedöpt

Christer Åberg.

Miraklet var ett faktum – jag var frälst – ett Guds barn och jag hade fått alla mina synder förlåtna!

Så blev jag frälst!

Jag var 20 år gammal och en vän till mig tog med mig till pingstkyrkan i Ljungby. Då hade jag inte varit i någon kyrka sedan jag hade konfirmerats.

Vid den här tidpunkten var jag mycket sökt av Gud. När han tog med mig till pingstkyrkan så var jag en ”mogen frukt” till att bara plockas. Allt var förberett av Gud.

Det var ett långt möte. Jag var med på hela mötet och jag fattade precis ingenting.

Nästa söndag tog min vän med mig till pingstkyrkan igen. Och jag fattade precis lika mycket som förra gången!

Men efter mötet pratade jag med en av ledarna i kyrkan. Han frågade mig om jag ville bli frälst – och jag sa ja!

Det var så här, trots att jag inte förstod så mycket i i mötet, så förstod jag att det var någonting med Jesus som jag behövde.

Pastorn i församlingen trodde att jag drev med dem, för ”så lätt var det väl inte för någon att bli frälst?”.

Men jag drev inte med dem, utan där tog jag emot Jesus och hela mitt liv blev förvandlat!

Joh 1:12

Men åt alla som tog emot honom [Jesus] gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.

Rom 10:9 

Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herrenoch i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst.

Det gick till så här att jag fick böja mina knän, några lade sina händer på mig och en pastor bad före mig en bön som jag fick be efter.

I den bönen tog jag emot Jesus, bekände honom som min Herre och jag blev frälst! ”Frälst” betyder räddad.

Man kan be så här enkelt då man tar emot Jesus och blir frälst:

– Jesus, jag tar emot dig nu. Jag bekänner dig som min Herre. Jag tror att du dog för mina synder och att du Gud uppväckte dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst. Amen.

Så enkelt är det att bli frälst!

Jag minns att jag tänkte innan bönen: ”Kanske är detta bluff, men då visar det sig”, men efteråt jag hade bett Jesus bli min Herre så pustade jag ut. Det var ingen bluff!

Miraklet var ett faktum – jag var frälst – ett Guds barn och jag hade fått alla mina synder förlåtna!

Detta var för 30 år sedan. I april fyller jag 50, och Jesus har varit med mig sedan dess! Han har aldrig svikit mig!

Så blev jag döpt!

På något sätt, jag förstår inte hur, så förstod jag att jag behövde bli döpt. Jag kan inte minnas att det var så jättemycket undervisning om detta i församlingen, men när jag hade börjat vandra med Jesus och läsa i Bibeln så förstod jag att jag behövde bli döpt.

Ett bibelord som belyste detta var Jesus eget dop i floden Jordan.

Matt 3:13-15

Sedan kom Jesus från Galileen till Johannes vid Jordan för att döpas av honom. Men Johannes försökte hindra honom och sade: ”Det är jag som behöver döpas av dig, och du kommer till mig.” Jesus svarade honom: ”Låt det ske nu. Ty så bör vi uppfylla all rättfärdighet.” Då lät han det ske.

Jag följde nu Jesus – han blev döpt – och därför behövde jag också bli döpt. Krångligare teologi var det inte!

Jag hade inte en tanke på att jag skulle ha varit ”döpt” som spädbarn en gång innan. Det fanns inte på kartan.

Anledningen till detta var att det var inget ”dop” som jag minns. Det var inget som jag levde i, det var var inte verkligt.

Jag förstod bara att nu trodde jag på Jesus – därför behövde jag bli döpt. Precis så som det står i Bibeln – och det var Bibeln som jag följde!

Jag döptes en söndagskväll på hösten i pingstkyrkan. Längst fram i pingstkyrkan fanns det en dopbassäng som man kunde gå ner i.

Förre mig döptes en 10-årig pojke. Han trodde också på Jesus – därför ville han bli döpt.

Sedan var det min tur.

När jag stod där framme och såg allt folket som satt i kyrkan och tittade på mig så blev jag förundrad. De tittade jätteintresserat på mig! Jag funderade för mig själv varför. Hela kyrksalen och läktaren var fullt av folk. Men senare har jag förstått varför det var detta intresse. När någon döps till Kristus så är det något helt fantastiskt som sker!

Efter att pastorn hade frågat mig om jag trodde på Jesus så gick jag ner i dopbassängen där pastorn tog emot mig. Han sa:

– På din egen bekännelse och på min Mästares befallning, döper jag dig till Kristus i Faderns, i Sonens och i den helige Andens namn. Amen!

Och så döpte han mig genom att fälla mig baklänges så att hela min kropp omslöts av vattnet och sen upp igen. En gång. Och nu var jag döpt!

Så blev jag andedöpt!

Nu när jag började vandra med Jesus fick jag en sån otrolig längtan att få bli döpt i den helige Ande och börja tala i tungor. Men jag visste inte riktigt hur det skulle gå till.

Jag var på ett stort möte i Stockholm och jag gick fram för förbön efter predikan. En vän bad för mig och jag kände att jag ville börja tala i tungor, men jag vågade inte.

Jag började läsa i böcker och studerade hur man blir Andedöpt. Då köpte jag en bok av Leif Swensson som heter ”Andens nya liv”.

Jag började läsa i boken, och särskilt noga läste jag när han beskrev hur man blir andedöpt.

Apg 2:38 

Petrus svarade dem: ”Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva.

Han hänvisade till Bibelns undervisning att den helige Ande alla redan är given som gåva och att det nu bara är att ta emot den helige Ande, och sedan öppna sin mun och börja tala i tungor!

Jag beslöt att pröva detta.

Jag tog emot den helige Ande och i tro öppnade jag min mun och började tala i tungor. Det fungerade! Så enkelt var det att bli andedöpt!
Detta var min berättelse hur jag blev frälst, döpt och andedöpt! Som du ser så är det enkelt. Det är enkelt att bli frälst, döpt och andedöpt.

Ta du också emot Jesus, låt dig döpas och ta emot den helige Ande och börja tala i tungor!

Jesus är till för dig!
Christer Åberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.