Så får du den bästa räntan för privatlån

Är du intresserad av att få den bästa räntan för ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån? I detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina bästa tips när det kommer till lån utan säkerhet.

För att vara säker på att man får den bästa ränta utifrån sina egna ekonomiska förutsättningar måste man kontakta ett flertal långivare om ett låneerbjudande. Anledningen är att långivare som erbjuder lån utan säkerhet alltid använder sig av individuell räntesättning, vilket innebär att du får ett individuellt låneerbjudande utifrån din kreditvärdighet. Det är därmed inte så enkelt som att bara gå in på en långivares hemsida och kontrollera vilka räntor som erbjuds, då räntan alltid anges som ett intervall, exempelvis 3,45 – 24,95 %.

Problematiken med att kontakta ett flertal långivare om låneerbjudanden är att samtliga långivare kommer utföra en kreditupplysning hos UC för att bestämma din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Det är därmed enkelt att snabbt samla på sig ett flertal kreditupplysning på kort tid vilket leder till en försämras kreditvärdighet. För många kreditupplysningar på kort tid kan göra det omöjligt att få ett lån beviljat.

För att undvika denna problematik kan det vara en smart idé att ansöka om lån via en låneförmedlare. Låneförmedlaren hjälper dig att få den bästa räntan genom att kontakta ett 20-tal banker och kreditgivare om ett låneerbjudande. Genom att använda en låneförmedlare slipper du oroa dig för ett flertal kreditupplysningar, då samtliga långivare alltid delar på samma kreditupplysning. Med denna bakgrund är det inte konstigt att låneförmedling blir allt mer populärt i Sverige, speciellt när allt fler privatpersoner får problem med för många kreditupplysningar.

De flesta låneförmedlare förmedlar privatlån utan säkerhet i intervallet 10.000 – 500.000 kronor med en återbetalningstid mellan 1 15 år. Pengarna får du använda till precis vad du vill, allt från att finansiera en ny bil, renovering eller till att samla dyra lån och krediter.

Låneförmedlare har tidigare fått kritik för aggressiv marknadsföring där man inte tydliggjort vad tjänsten innebär, vilket bland annat redovisades av en granskning av Konsumentverket under 2016. Annars finns det få nackdelar med att använda sig av en låneförmedlare, den enda konkreta är att du måste vänta upp till 24 timmar för låneerbjudanden.

Att använda sig av en låneförmedlare passar dock inte konsumenter som är ute efter ett mindre lån med en återbetalningstid kortare än 12 månader. Sveriges största låneförmedlare har alla nischat in sig mot större privatlån som lägst 10.000 kr och den lägsta återbetalningstiden är alltid 12 månader. Det finns till och med låneförmedlare som endast erbjuder en återbetalningstid från 24 månader. För dig som exempelvis vill låna 5.000 kr under 4 månader måste därmed söka sig efter en långivare som erbjuder mindre lån utan UC som ofta går under namnen sms lån och snabblån.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.