Länge sedan sist…

..och mycket har hänt. Anledning till mitt avbrott är helt enkelt tidsbrist kombinerat med sjukdom och att min kollega varit ute och roat sig två veckor i USA. Tänkte i detta inlägg ge en kort sammanfattning av vad som hänt här på vk.se och vad som kommer inom en nära framtid.

Sedan sist

 • Vi har för första gången passerat 700 000 besök. Roligt tycker vi på webben samtidigt som vi laddar om och siktar på 800 000.
 • En ny Opinions-sajt har sett dagens ljus.
 • Ett nytt dynamiskt annonsformat testas av Coop i Umeå. Annonsen syns ovanför vår spalt med Senaste Nytt.
 • Björklöven har nu en egen undersajt till sporten. Där samlar vi allt som har med laget att göra.

Inom en snar framtid

 • Vi satsar på sociala medier och då i första hand på Facebook. Vi vet att vi är rätt sena ute men det har tagit mycket längre tid än väntat att hitta en organisation som vi tror fungerar. För tillfället sitter jag och min kollega och bygger den Facebook-applikation som kommer hantera all kommunikation mellan vårt CMS och vår fan-page. Från denna applikation kommer vi kunna skjuta ut nyheter, skriva på vår wall, moderera kommenterar och därmed få fullständig kontroll utan att ens behöva logga in på facebook.com. Detta är något vi kände var nödvändigt för att få med oss alla på redaktionen, även de som är annars aldrig är inloggade. Mer om detta senare när vi blir klara med vår första beta-version (vi hoppas även kunna exportera vår lösning om det skulle finnas intresse).
 • Idag lanserade vi även vår nya Kultur-sajt på vk.se. Känns skönt då denna varit relativt misshandlad av tidens tand. Vi hoppas mycket på Sara Mediell som kommer att klara sitt uppdrag lysande!

Det var det, kort och gott!

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Erik Jonsson

  Roligt att VK Kultur fått ett lyft, även om det finns mer att göra där. Man hade önskat att ni skulle bryta ut sidan lite mer, såsom ni gjort med nöjessektionen.

  Och för egen del (i egenskap av recensent för VK) hade jag gärna sett en kategori för kulturbloggar, även om de för tillfället är lätträknade.

  Nu lät det här extremt gnälligt. I själva verket är jag glad över att utvecklingen ständigt går framåt på vk.se och mycket nöjd med gränssnitt och verktyg.

 2. Christoffer Larsson

  Svar till Erik Jonsson (2009-11-12 20:03)
  Roligt att du gillar nya Kultur! Vi välkomnar alltid idéer på hur vi kan göra saker och ting ännu bättre så tveka inte att höra av dig om du har nåt uppslag.
  Får vi tillräckligt många kulturbloggar så startar vi en kategori för det. Hjälp oss gärna hålla koll på vilka som skulle kunna vara med där.

 3. Erik Jonsson

  Jag gjorde en sökning och fann att det var skralt med kulturbloggar. De som kvalificerar sig är (i bokstavordning):

  Castro skolakulturintegration
  Dagarnas skum
  Kulturkonsument
  Malin Wretling, Umeå
  Sara Meidell
  Saxofonspelaren

  Vad jag däremot kan lova dig är att om du skapar en särskild kategori och ett rullande bloggflöde på kultursidan så kommer antalet bloggar inom denna genre snabbt fördubblas, tredubblas o s v. Just nu känner man sig som bokbloggare en smula kvävd.

  Hur gör man förresten ifall man vill placera sin blogg inom en kategori? T ex Nöje?

 4. Christoffer Larsson

  Svar till Erik Jonsson (2009-11-12 21:12)
  Jag ska ta ett snack med Sara och se vad hon tycker. Spontant låter det i alla fall som en bra idé att skapa en sådan kategori.

  Om du vill hamna i en speciell kategori av bloggare är det lättast att skicka in en Synpunt/Fråga genom de formulär som finns här på bloggportalen. Då hamnar frågan till slut hos en person som avgör om du passar in i den efterfrågade kategorin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.