Veckans cykelog: Kicki Fagerlund.

20140804_115219

 

En cyklist – ”Veckans cykelog” – ska presenteras varje vecka. Först ut är Kicki Fagerlund. Hon kommer i Umeås nästan trettiogradiga värme med svart hjälm och en ny MTB. Vi sätter oss i den nya fina parken vid vattnet och pratar en stund.

Vem är du?

– Musiker och företagare. Född och uppvuxen i Umeå. Delägare i Lucky Star Music.

Bästa cykelminne?

– Har blivit entusiastisk MTB – åkare på senaste tiden. Härligt att bara kasta sej ut i skogen och cykla järnet. I veckan cyklade jag Hörnefors runt och det kändes så härligt i den varierande terrängen. Upptäcker nya saker hela tiden.

Vad har du för cykel?

– Nu en ny Mountainbike. Hemma står också en damcykel, tung och trög men stadig och säker. Det är en Pilen. Kul att det kommer från Målilla – en ort där jag har varit mycket. Innan dess hade jag en röd damcykel som var mycket kär.

Värsta cykelminnet?

– Jag var nära att köra över en huggorm en gång. Något skräckslagen. Bar cykeln genom skogen på vägen tillbaks för att inte behöva passera samma ställe där ormen låg kvar.

Cyklar du alla årstider?

– Jag kan gärna cykla när det är kallt men drar mej för is. Tänker skaffa dubbdäck kommande vinter.

Vad har du för kläder när du cyklar?

– Nu i sommar har jag klarat mej utan speciella cykelkläder. Har faktiskt cyklat i terräng med kjol, strumpbyxor och Converse-skor. Det gick jättebra. Till de kommane höstregnen har jag motvilligt skaffat ett regnställ. Hjälm har jag alltid numera.

Vad är din känsla att cykla?

– Låter kanske klyschigt men det är en frihetskänsla. Särskilt nu med mountainbike. Och det är så fruktansvärt kul!

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.