Veckans cykelog: Lars-Erik Sundström

Namnlös 2

 

Lars-Erik jobbar som informatör och webbredaktör på Viva Komvux i Umeå.

Han har också arbetat som brevbärare – något som gjorde honom väl bekant med att cykla i ur och skur.

Vad har du för cykel?

En Miyata Six-Ten, racermodell med bockstyre. Den har hängt med länge nu, ända sedan 1990. Jag köpte den på Cykel och Mopedhandlaren och enligt dem skulle det vara det ”som var inne just då”. Vet inte om det var sant, men jag gillar den och tack vare att jag skött och servat den fungerar den fortfarande utmärkt.

Och vad använder du din cykel till?

Cyklar till och från jobbet varje dag, året om. Och utfärder på fritiden. Har två bra packväskor, så det går att handla en hel del och ta hem med cykeln.

Har du någon särskild klädsel när du cyklar?

Nej, men en kompis har tipsat om cykelbyxor. Är sugen på att prova.

Ditt värsta cykelminne?

En gång som barn skulle jag kolla på mitt lyse och tittade inte framåt. Cyklade rakt in i en bil. Den stod stilla, så det gick bra trots allt.

Ditt bästa cykelminne?

Några fina dagar på västra Irland. Vi var ett gäng som hyrde cyklar och jag minns det vackra gröna landskapet. En mycket fin tur som jag inte glömmer.

Apropå Irland vill jag tipsa om en bra bok om en kärleksaffär mellan en polis och en cykel: ”The Third Policeman” av irländaren under pseudonymen                     Flann O´Brien. Han hette egentligen Brian O´Nolan. Det som sker är ett molekylutbyte mellan människan och den döda materien i cykeln. Helt utflippat, samtidigt spännande och roligt.

Något mer?

Ännu ett lästips: David Byrne från The Talking Heads skriver om cyklande i ”The Bicycle Diaries”.

Namnlös

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.