Veckans cykelog: Izabella Surowiec

Izabella

Frågade Izabella om hon vill vara Veckans cykelog. Och till min glädje svarade hon ja. Så här skrev hon själv, först på engelska och nu har jag översatt.

Om mej:

Till att börja med är jag mamma till två aktiva söner, för det andra hustru till en fantastisk man. Dessutom forskare på heltid på Kemiska institutionen vid Umeå universitet. Så det blir inte mycket tid över för annat. 🙂 . Men om jag ska säga något mer, så är det att jag gillar att hålla på med vanliga saker, sporta, friluftsliv, läsning, resor och att umgås med vänner.

Vilken slags cyklist jag är:

Gillar jättemycket att cykla. Har förut hållit på med cykelutflykter, men numera är cykling ett sätt att komma fram snabbt – på samma gång som jag får motion och frisk luft. 🙂 Utflykterna blir numera mest på sommaren, oftast runt om i Umeå.

Vad jag har för cykel:

En blå Scott mountainbike som vi köpte i Norge när min förra cykel (en Geant), som jag var mycket fäst vid, blev så trasig att det skulle ha blivit dyrare att laga den än att köpa en ny. Och jag hade den i över tio år! Den är kvar i garaget. Jag kan inte göra mej av med den, trots att min man insisterar då och då. 🙂 Men jag har fan så många minnen förknippade med den – använt den i Polen, Österrike, England, Sverige och Norge! Det känns konstigt att ta den till återvinning…

Vad jag har för kläder när jag cyklar:

Vanliga kläder om vädret är okej. Annars regntåligt om det behövs. Behöver alltid varma handskar, har så lätt för att frysa om händerna.

Mitt bästa cykelminne:

När vi gjorde en av de första cykelturerna i Umeå – det var från Ålidhem till hällristningarna en bit upp efter älven. Det var fantastiskt väder och hittade fina ställen att stanna vid efter vägen. 🙂

Mitt värsta cykelminne:

Råkade ut för en olycka i närheten av universitetet – jag och min vän åkte nedför en backe och en kille bakom skulle köra om. Han märkte inte en mötande gångtrafikant – och fick lov att köra på oss. Jag hade blåmärken flera veckor. 🙁

En sak till:

Jag tycker att Umeå är ett fantastiskt ställe för cyklister och möjligheten att använda cykel överallt ska inte underskattas. Jag kommer från en stad där cykelvägar är en lyx och det vore helt otänkbart att de plogades på vintern. När jag berättar för mina kompisar att jag cyklar till flygplatsen och dessutom varje dag till jobbet på vintern, då tittar de på mej som om jag är knäpp. Och sen blir de riktigt avundsjuka. 🙂 Att jag kan ha cykling som daglig vana ger mej frihet och en fantastisk känsla att varje minut av min tid kan användas fullt ut.

Tack Izabella!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.