Cyrene Degerlund

Besök

Av , , Bli först att kommentera 5

Gårdagens dag gick i målar tecken och det var full rulle på Ateljen…..

Vi håller nu på att vara på slutet av alla bilder till utställningen i Johanneskyrkan den 23/2 och alla bilder lämnas in på lördag.

det har vart otroligt trevligt att jobba med ett tema ”ljus och mörker, mörker och ljus…..

Dessutom hade vi otroligt många besökare i ateljén i går en del nya medlemmar kom och besökte oss, som kommer att  delta senare, och en del bekanta till dom som målar för att begrunda alla bilder av sina vänner, vilket är trevligt när man bara tittar in…

Vi hade också ett besök av opositionsrådet Ulf Eriksson vilket var glädjande, jag kan inte tänka mig något annat än att han var imponerad av verksamheten…….

VAD ÄR KONST.

Fråga: varför finns det då så mycket konst man inte förstår.

Svar: Det finns även många träd man inte förstår.

Bli först att kommentera

atelje Cyd

Av , , Bli först att kommentera 3

Så har vi en ny vecka på Alelje Cyd….

Denna vecka är det hårt arbete med att få färdig alla bilder till utställningen i Johanneskyrkan den 23/2…..

”temat är ljus och mörker, mörker och ljus” Det ska ramas in och spännas på spännramar…..

Vi har en fantastisk skapar glädje i konstens värld, och alla målar i sina sinnen och hur man ser och tänker bilder…..

 

Jag ser med sorg att projektet tar slut i maj, men mina förhoppningar  är att det kan fortsätta till hösten, naturligt vis beror det på om vi kan få mer EU medel. Denna verksamhet är en glädje och en otrolig nytta för människor, ung som äldre….Tänk hur bra man mår av att använda färg i alla kulörer eller att använda bleka färger och sen kunna skapa en bild som man sen kan betrakta…..

EN FRÅGA:

VAD ÄR KREATIVITET???

SVAR:

ATT FÅ SYN PÅ DET MAN REDAN SER…

Bli först att kommentera

Atelje Cyd

Av , , Bli först att kommentera 6

Så var ateljé cyd i full gång..Ett 10 tal målaare kommer och målar på olika tider och det känns toppen.ateljen är öppen varje dag utom onsdag och inhyrd i Abf s lokal i Vännäs…..

före jul hade vi olika arrangemang. Med föreläsare och olika konstnärer som visar olika tekniker i måleri….vi har många tekniker olje målning, akvarell målning, akryl målning, teckning.. Dessutom har vi många besökare som kommet in och tittar eller gör ett besk för att kolla in konsten.

Anita löfman konstnär/billdkärarehar i februari hållit i och föredragit om ljus och skugga i måleri och profil målning/ ansikts måleri beltagare var inte spasam att delta….

Resten av februari kommer Sussanna Modin att hålla akryl målning & föreläsa vilket hon gjorde före jul men det behövs alltid repeteras.

Dessutom kommer alla på ateljen att lämna in verk till konseren i Johannes kyrka ” ljus och mörker,mörker & ljus.

Vi kommer också få info och prova på vedic art..spännande….

Det här måste vara en otrolig verksamhet som gör att stjälen mår bra och Apsolut är det JAG och många fler….

Dessutom brs för vännäs och kultur året 2014 man kan önska att kommunen uppmerkssammade sådan här verksamhet lite mer, speciellt under kulturåret. Tyvärr så har ingen från vännäs kommun gjort ett besök, jag väntar med spänning att dom tittar in, eftersom det sas vid öppnandet att ” vi kommer och gör ett besök” När??????

 

Torsdagar har vi öppet till 20 00 vi ser gärna att fler ungdomar kommer  och deltar i konstens värld…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli först att kommentera

Byaskolor / Mitt i Prick

Av , , 2 kommentarer 19

Dagens VK har en bra artikel om nedläggning av Bya skolor och det slog mig hur ”Mitt i Prick” det är

(Det står)

Kommunens trängda ekonomiska läge anges som orsaken till att skolorna stängs. Men det är inte skolorna som bringat ekonomin ur balans. Orsaken är andra. Livskraftiga byar och kommundelar riskerar nu föelora barnfamiljer, tillväxtkraft och framtidstro och stangnera i utvecklingen…….

 

Här ser man hur totalt fel och kortsiktigt man tänker, men jag tycker det var ”Mitt i prick” även om det var olika partier som sa.. JA! Till nedläggning av skolor i Nordmaling och Vännäs….

2 kommentarer

Nu är vi igång

Av , , Bli först att kommentera 3

Så var vi igång med öppen atelje…..I dag var det hög stämning med en full atelje av oljemålare, härligt må man säga och vilka duktiga målare…..

Det är märkligt hur konstmålning gör att man bara glömmer tid och rum och inte tänker på något annat är att vara i konstens värd..i dag har vi haft oljemålning och tittat på bilder och gått igenom grunden av oljemålninng…

Jag har fantastiska målare och det känns så skönt att kunna ägna sig åt konst…Det är bara att fortsätta och måla på..

Besökare är välkomna.

Bli först att kommentera

konst projekt

Av , , Bli först att kommentera 5

Nu är det stängt ett tag på slöjdarnas hus….Det har vart skönt att vara hemma och rensa upp i trädgården och göra höst/vinter där.. Men till helgen är det loppis på slöjdarnas hus och då är cafeet öppet..

Men vips så startar nästa projekt. i konstens anda…….det kommer att vara en öppen atelje i Abf.s lokaler Vännäs …..

alla som är intreserad av konst, och vill utöva konst är välkomna, eller bara leka sig fram i konstens form…..

vill man prova olja, akvarell, akryl eller annnan teknik, så finns det pungt insatser i olika målartekninker……vem som helst kan vara med eller delta, enda kravet är att du är intresserad av måleri och konst

Välkommen

Bli först att kommentera

Öppnar snart..

Av , , 2 kommentarer 9

Nu är det full fart på Slöjdernas Hus innför öppnandet som är den 25/5…..

Förberedelser och dyligt har pågott ……I Galleri konstcafeet är det stora förberedelser som har  pågott i dag, med bak och matlagnibng. I dag har det vart Matbröd och muffins samt förberedelser för att kunna få allt lättarbetat, Inköp av lite nya glas inför serveringstillståndet ……det ska bli spännande att kunna servera lite mer variation som Starköl och vitt rött vin, till dom gäster som önskar det…. Vi får hoppas att det blir en bra sommar och att underhållarna på lördagar kan för det mesta spela ute vid uteserveringen och vid sköna Vindelälven……..

SER FRAM EMOT EN HÄRLIG SOMMAR….  

2 kommentarer

VÅRDAG I VÄNNÄS

Av , , Bli först att kommentera 6

 

I Fredagens VK (gårdagens VK) fanns en stor annons om vårdagen i Vännäs som gick av stapeln lördagen den 4/5…Där Vännäs kommun hade en annons om olika arrangemang.

Vännäs populäraste besöksmål, "Slöjdernas hus" som hade 35 000 besökare 2012.  finns inte i den kommunala annonsen.

Öppethållande för Slöjdernas hus är från den 25 maj till den 22 september, med ett varierande utbud av hantverk och konst, cafe med sommarmat och kulturprogram varje lördag hela sommaren….

Dessutom har Vännäs en hel del andra besöksmål som kommunen bör beakta och framföra som ett levande Vännäs….

Bli först att kommentera

D-vitaminer

Av , , Bli först att kommentera 3

Sådant behöver vi nu…

D-vitaminer bildas i huden när den utsätts för solljus.

Livsmedelsverket rekommendationer för att få i sig tillräckligt med d-vitaminer är att äta fisk regelbundet, Särskilt fet fisk ( Lax, sill, makrill) och D-vitaminberikade peodukter, som mager mjölk och margarin.

Genom denna kost ska de flästa få i sig tillräckligt med d-vitaminer  även under vintern. Livemedelsverket håller dock på att se över sin rekomendation???

Det behöver nog Livsmedelverket göra med mycket attt se över sina rekomendationer, kan man lita på livsmedelsverket???? Ja det är den stora frågan….?

 

Bli först att kommentera

La Bohem..

Av , , Bli först att kommentera 4

 I Fredags på självaste kvinnodagen var jag och såg en tragisk kärlekssaga på Norrlands Operan. "La Bohem"…….Jag kan verkligen rekomendera den om det var speciellt bra på Kvinnodagen, jag brukar inte tänka på den dagen så mycket, men just den kvällen blev jag påmind flera gånger "ATT DET VAR KVINNODAGEN"……

Det passade utmärkt att se "La Bohem"

Bli först att kommentera